Jubileum

Szörényi Levente: Sajnos nem töltök elég időt az unokáimmal

Létrehozva: 2024.09.18.

A legendás zenész imádja az unokáit, és úgy érzi, mindketten nagyon tehetségesek. Szörényi Levente a zenei pályától azonban óva inti őket.

Örökre beírta magát a magyar zene történelmébe Szörényi Levente. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző és énekes műveit a mai napig szívesen hallgatják a fiatal generáció képviselői is.

Szörényi Levente
Szörényi Levente már nem hallgatja saját dalaikat, csak komoly zenét – Fotó: Máté Krisztián / hot! magazin

– Ez nyilvánvalóan jó érzés. A magam részéről nem nagyon szoktam már könnyűzenét hallgatni. Ami jólesik nekem és az idegrendszeremnek is, az a klasszikus komolyzene. A saját dalainkat sem hallgatom, de persze mindkét unokám tudja, hogy a nagyapjuk kicsoda a szakmájában, s milyen zenéket szerzett kezdte lapunknak az Illés zenekar legendás zenésze.

Szörényi Levente egyik unokája sem lesz zenész!

Az István, a király zeneszerzőjének két lányunokája született a fia, Szörényi Örs révén. Szellő és Villő már tizenévesek.

Nagyon szeretem őket, és elképesztően büszke vagyok rájuk. Sajnos nem töltök az unokáimmal annyi időt, mint amennyit szívem szerint eltöltenék, de szerencsére gyakran vannak családi ebédek vagy vacsorák, ahol találkozunk. Ha pedig van valamilyen koncertem, akkor arra általában eljön az egész család. Így lesz ez jövő január 11-én is az Illés 60 Tisztelgés című Aréna-koncerten is – mondta büszkén, majd elárulta, hogy a lányok hogyan viszonyulnak a zene világához. – Jó fülük van, de egyikük sem tervez zenei pályát. Szellőnek nagyon jó a kézügyessége, Villő pedig pár éve azt mondta, hogy színésznő szeretne lenni, ha nagy lesz. Nagyon huncut mosolya van, szóval jól állna neki ez a pálya, de ki tudja, végül hova sodorja az élet. Tehát a kulturális hatás az megvan a lányokban.

„Elkezdtünk magyarul énekelni”

Az Illés zenekar története hatvan évre nyúlik vissza, ám a mai napig működik az Illés Klub, ahol a közönségnek lehetősége van találkozni és beszélgetni a zenészekkel.

Az Illés 60 koncerten többek között fellép majd a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Margaret Island is Fotó: MÁTÉ KRISZTIÁN / HOT MAGAZIN

Kezdetben sok beatzenekar volt. A legjobban három zenekar tűnt ki: az Omega, a Metro meg mi. A mi titkunk az volt, hogy elkezdtünk magyarul énekelni, amiről eleinte fogalmunk sem volt, hogyan hat majd az emberekre. Szerencsére jól hatott! Aztán ebből a három zenekarból egyedül nekünk maradt meg olyan klubunk, ami a mai napig működik. Az Illés Klub ráadásul nemcsak működik, hanem negyedévenként vendégzenekarok is fellépnek. Így a közönséggel is fenn tudunk tartani egy klubot, ahol állandóan telt ház van. Ha tehetem, mindig elmegyek – jelentette ki.

 Illés 60 Tisztelgés

2025. január 11-én a Budapest Papp László Sportarénában a hatvan éve alakult Illés zenekarra emlékeznek. A koncerten többek között fellép majd a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Margaret Island is.

HOT FELTÖLTÉS CÍMLAP
Fotó: hot! magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek