Jimmy

Zámbó Árpy a botrányról: Egy forintot sem kaptam Jimmy után

H.Á. H.Á.

Létrehozva: 2024.09.10.

Exkluzív interjúban mesélt a zenészlegenda testvére, miért alaptalan a botrány, amit a kommentelők és a média csinált. Zámbó Árpy szerint olyan jelzőkkel illetik, amiket azokra kéne mondaniuk az embereknek, akik valóban megkeresik a súlyos pénzeket.

Nemrég Zámbó Árpy a Tények Pluszban szólalt meg a Balatonbogláron megrendezett Jimmy Emlékkoncerten történtekről, mely kis híján botrányba fulladt, ugyanis a kommentelők kikezdték az előadót. A legendás énekes testvére kiakadt, ugyanis állítása szerint nem csak a kommentelők, de az egész média egy olyan negatív narratívát közöl róla, ami nem igaz. Árpy egy exkluzív videós interjúban mondta el a Borsnak, soha nem élősködött testvére hagyatékán és emlékét a legnagyobb tisztelettel közvetíti.

Zambo Arpi_01_ZOZ
Zámbó Árpy
Zámbó Árpy Jimmyről: "Testvérem nem érdemli már a bántást" - Fotó: Bors

23 év erkölcsi munkám van a Jimmy emlékkoncertekben. Mindent beleteszünk, hogy egy nívós zenei produkciót vigyünk a színpadra. Nem egy szedet vetett bandáról beszélünk. Ez nem is banda, ez egy zenekar. Hála Istennek elismert zenészek vannak mellettem – kezdte Jimmy testvére, aki szerint ebből elég volt, testvére nem érdemel több bántást.

Két évtized és még pár év úgy gondolom, hogy nagyon sok idő és úgy vélem, hogy a testvérem nem érdemli a bántást már. Az, hogy valaki az emlékét ápolja és őrzi, főleg úgy, hogy az a testvére, az nem baj – szögezte le Árpy, aki szerint nem várhatják az utálkozók, hogy testvére hangján szólaljon meg az emlékkoncerteken.

Nem akarok senkinek megfelelni, nyilván én nem Pavarotti vagyok, de nem is Zámbó Jimmy 

– mondta Árpy, aki szerint így is sokan vígan megélnek Jimmyből.

NZ2_9207
Zámbó Árpy szerint azokat nem vegzálják, akik valóban sok pénzt keresnek Jimmy-ből - Fotó: Nagy Zoltán

Mások milliókat kaszálnak

A Király testvére bevallása szerint soha egy forintot sem látott a jogdíjakból és régmúlt fivére vagyonából. Úgy véli sokan utálkoznak, mert úgy hiszik, hogy Jimmy hagyatékán élősködik, míg mások vígan megszedik magukat, akikről nem beszél senki.

Névtelenül könnyű mocskot dobálózni a kommentekben, csak nem értem miért mi vagyunk az elszenvedői. Ránk szegezik azt, hogy meg akarunk élni a testvéremből, holott azt senki nem jegyzi meg, hogy hány énekes, kiadó és nagy produkciókat, filmeket és sorozatokat gyártó cégek milliókat zsebelnek a mai napig Jimmyből – mondta Árpy, aki mindig is segítette öccsét.

Zambo Arpi_DT_6
Zámbó Árpy társként kísérte Jimmyt az útján (Fotó: Bors)

Zámbó Jimmy testvére mindig segített

Árpy sokszor kiemelte, hogy mint minden családban, voltak viták és nézeteltérések, de a Zámbó testvérek nagy szeretetben nőttek föl, amit szerinte a fikció alapon elég pontatlanul ábrázoltak a Jimmyről szóló sorozatban. Például az éneklést is együtt kezdték el.

Én Zámbó Jimmy testvére vagyok, tehát az vesse rám az első követ, aki azt mondja, hogy ne énekeljem a dalait. Nem sokan tudják, de a rádió gyermekkórusában együtt kezdtünk énekelni. Ezután felcseperedtünk és a családban akadt egy torok, ami maradandó és utánozhatatlan lettszögezte le a testvér, aki hűséges társként kísérte Jimmy-t az útján.

Úgy gondoltuk a családdal, hogyha már akadt egy olyan hang, ami lelkeket gyógyít és életeket ment meg, akkor miért ne segítsük őt? Jimmy minden turnéján ott voltam, végig kísértem az útját. Én voltam a másodhegedűs és a testvéremért ezt bármikor bármeddig tenném – mondta Árpy, aki a színpadon mindig azt érzi, hogy testvére mellett lehet kicsit.

Zambo Arpi 006PT
Zámbó Árpy azt érzi, Jimmy mellett lehet, amikor az örök klasszikusokkal áll a színpadra - Fotó: PT

Zámbó Árpy Jimmy emlékét őrzi

Sokan gondolhatják, hogy Árpy megélni próbál a koncertekből, míg az igazi Jimmy rajongók örülnek és példaértékű testvéri szeretetnek tartják, hogy 23 év után is ilyen mélyen őrzi és ápolja a legenda emlékét. Árpy számára hatalmas űrt képez testvére hiánya a mai napig.

Mai napig libabőrös leszek, amikor a testvéremre gondolok és ezért is csinálom az emlékkoncerteket. Amikor a színpadon vagyok és az örök klasszikus nóták szólnak, azt érzem, hogy a testvérem mellett lehetek. Ezt a szeretetet szeretném elvinni minden olyan embernek, aki valamire is tartotta testvérem munkásságátmondta a zenészlegenda bátyja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek