Siker

35 éves az Animal Cannibals: „Egyszerűbb rappernek lenni, mint rockernek”

B. V.

Létrehozva: 2024.10.22. 06:00

Módosítva: 2024.10.22. 06:23

A rapperduó 1989 óta gyártja a slágereket és nem terveznek lassítani.

Elképesztő karriert tudhat magának az Animal Cannibals zenei társulat. Dósa Richárd "Ricsipí" és Koller László "Qka MC" az 1989-es évek óta aktív résztvevői a magyar zeneiparnak. A rapperek, akiknek minden lemeze egy korlenyomat ugyanis immáron a 19. albumukat dobták a piacra. A hanglemez neve ennek okán a 19-es címet viseli, ám nem csak ezért. Ez a szám nagy jelentőséggel bír számukra: 19 évesek voltak ugyanis első lemezszerődésük idején és minden eddigi albumukon ráadásul kivétel nélkül 19 dalt  jelentettek meg. 

animal cannibals
19. albumuk került piacra. Fotó: TV2 Play

A rapperduó nemrég ráadásul egy klippet is forgatott az egyik új számukhoz, melynek címe: Ego. Ezzel pedig arra a trendjelenségre szeretnének utalni, amely arról szól, hogy az egyén a legfontosabb, hogy mindenki állandóan fényezi önmagát. Hogy mindenki micsoda gengszter, amiért a legszegényebb gyerekkorból is képes volt kitörni. Ehhez a kifigurázáshoz pedig segítséget is kaptak, gyermekeik ugyanis örömmel segítettek nekik, mint szereplők.

Hozzátették, az új album során is hűek maradtak önmagukhoz és ahhoz, amit 1995-ben elkezdtek a magyar rap és hiphop terén. Kiemelték, rappernek lenni nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák:

Nem csak annyi van benne, hogy írunk pár sort és összerakunk valamilyen zenei alapot és telefonnal forgatunk 

- közölte Qka MC reflektálva arra, amit Ricsipí mondott, vagyis, hogy miért van manapság annyi rapper:

Sokkal egyszerűbb rappernek lenni, mint rockkernek mert otthon egy számítógéppel te is tudsz egyedül magadnak dalt csinálni, míg egy bandát összehozni az egy csomó energia. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek