TÁRGYALÁS

Babicsek Bernát halála: Durva, mit mondott az ügy vádlottja a bíróságon

Doris

Létrehozva: 2024.10.24. 09:34

Módosítva: 2024.10.24. 09:38

Október 24-én folytatódott a tragédiával kapcsolatos tárgyalássorozat. Babicsek Bernát édesanyja már a kezdés előtt elsírta magát.

Október 24-én, kedd reggel folytatódott a tanúk meghallgatásával a 2021. december 31-én elhunyt Babicsek Bernát ügyének tárgyalása a Budakörnyéki Járásbíróságon.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát 2021 szilveszterén hunyt el Fotó:   Facebook

Babicsek Bernát szülei már a kezdéskor elsírták magukat

Elsőként T. László vádlottat hallgatták ki a bíróságon, Babicsek Bernát szülei pedig már a kezdés előtt elsírták magukat.

T. László vallomásában elmondta, hogy rengeteg hazugság ömlik rá a tragédia óta, amit felháborítónak talál. Kitért arra, hogy a munkája során 2-3 hónapig úgynevezett páros szolgálatot teljesített, egy oktató járőr társaságában. T. Lászlót ezután alkalmasnak találták arra, hogy önállóan is dolgozhasson. A telephely Solymáron volt. A vádlott kitért arra is, hogy háromféle riasztás van, amik között fontossági sorrend van, valamint azt is, hogy nincs neki előírva, hogy bemenjen az ingatlanba, de ő mindig becsenget a kapucsengőn.

– Kétszer is becsöngettem a kaputelefonon, bementem az ingatlanra. Arra viszont van szabály, hogy az én testi épségemet veszélyezteti valami, vagy akadály van. Sár volt, ezért a másik irányból kerültem meg a házat. Láttam egy piros autót, majd hallottam, hogy valaki bent horkol. Felnéztem, láttam, hogy a kéményből jön a füst. Ilyenkor az ember mire gondol? Ez azt jelenti számomra, hogy alszik bent valaki, megy a fűtés és ott van a kocsija. Ilyenkor én nem megyek tovább. Jeleztem a diszpécsernek, aki a főnököm, hogy mi a helyzet. Itt szabotázsriasztás volt, szó nem volt arról, hogy valaki veszélyben van. A diszpécser elengedett, eljöttem. Később hallottam a kollégámtól, hogy mi történt. Engem akkor nem vádolt senki, és most, három évvel később itt állok. Nem értem, hazugság hazugság hátán.

– méltatlankodott T. László.

MK__1384
A tárgyalás T. László vádlott meghallgatásával kezdődött Fotó: Ripost

A tanúk meghallgatására szinte napra pontosan négy hónappal az előkészítő ülés után került sor, amin a Bors szintén részt vett. Ahogy arról már beszámoltunk, a gyászoló család úgy véli, a tragédia megelőzhető lett volna, mert a fiuk házában riasztórendszer működött. A központba érkezett is jelzés, egy járőr kiment a helyszínre, de a színész édesanyja, Márta néni szerint a felvételekből egyértelműen kiderült, a járőr csak öt méterre közelítette meg a házat. Úgy gondolja, ha közelebb ment volna, érzékelte volna a füstöt, ugyanis a lakás koromfeketére égett. A Budakörnyéki Járásbíróságon kedden újabb tárgyalás volt az ügyben, a járőr felelősségét vizsgálták.

Az előkészítő ülésen elhangzottak értelmében a helyszínre vezényelt járőr összesen 2 percet és 55 másodpercet töltött a helyszínen azon a tragikus decemberi éjszakán.

Ez idő alatt pedig – a vád szerint – be sem ment az ingatlanba, és végig sem járta azt a területet, amit kellett volna. Azt viszont észlelte, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Ám ő ezt a személyt nem azonosította, a füst okát pedig nem derítette ki. A katasztrófavédelmi szerveket sem értesítette.


 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek