Vallomás

Bajor Lili exkluzív interjú: család, karrier, párkapcsolat

Bors

Létrehozva: 2024.10.09. 08:00

2019-ben végzett a Színművészeti Egyetemen, Börcsök Enikő és Zsótér Sándor osztályában. Diploma után a szabadúszást választotta. Játszott Nyíregyházán, Veszprémben, szerepelt a Barátok közt című sorozatban és a Blokád című filmben is. Hámori Eszter és Bajor Imre lánya, Bajor Lili filmes szerelmével, Tamással él.

Egyike hazánk feltörekvő színészeinek. Sok azt hiszik, Bajor Lili előtt kikövezett út állt édesapja és édesanyja révén, ez azonban egyáltalán nem volt így. Neki is meg kellett küzdenie a sikerekért, amiről őszintén mesélt a hot! magazinnak.

Bajor Lili
Édesapjuk fentről figyel a gyermekeire: Bajor Lilire és Marcira - Fotó: archív / hot magazin

Bajor Lili és öccse között napra pontosan egy év a korkülönbség

hot!: Az öcséd, Marci napra pontosan egy évvel fiatalabb nálad. Könnyebbé tette ez a kapcsolatotokat? 

Bajor Lili: Voltak azért köztünk fiú-lány harcok. Mindig én jártam egy kicsit előrébb, aztán ez idővel összeért. Én kezdtem az iskolát, jó tanuló voltam, előbb tettem le a nyelvvizsgát...

hot!: Anyáskodtál felette?

B.L.: Édesanyánktól örököltem az anyatigris üzemmódot. Ráadásul született még két öcsénk. Ha van jó házasság, van jó válás is. A szüleim ugyan nem voltak házasok, de békében ért véget a kapcsolat, mindketten megtalálták a párjukat. Tisztelem, szeretem anyukám férjét. Az idősebb öcsénk már 22 éves, a kisebbik hetedikbe jár.

hot!: Ahogy édesapád, úgy édesanyád is a színházi pályát választotta, róla mégis kevesebb szó esik.

B.L.: Amikor anyukám velem volt várandós, el kellett döntenie, folytatja-e a hivatását vagy anya lesz. 

Ő az utóbbit választotta, annál is inkább, mert még született három gyereke.

 Hívták vissza játszani, de azt mondta, fél, hogy elvesztette a színpadi rutinját. Viszont teljes állásban szinkronizál.

Bajor Lili már kislány korában szerepelt a tévében

hot!: Gyerekkorodban pörgős szoknyás, szereplős kislány voltál?

B.L.: Nemrég néztem vissza egy Friderikusz show-t, amiben szerepeltünk az öcsémmel. Érdekes módon Marci volt a nyíltabb, én meg anyu szoknyája mögé bújtam. Felnőttkorunkra ez megfordult. Amikor már jártam jazzbalettre, minden vendégségben cigánykerekeztem, spárgáztam, úgy kellett leinteni. Marci filmrendező szakon szerzett diplomát, és úgy gondolta, lépésről lépésre kell megtanulni a szakmát. Külföldi produkciókban asszisztenskedik, mindenkivel megtalálja a hangot.

Milyen lehetett Hámori Eszter és Bajor Imre lányaként felnőni?

hot!: Hogy viseltétek azt, hogy két ismert színész gyerekei vagytok?

Bajor Lili már kislányként is nagyon aktív volt - Fotó: archív / hot magazin

B.L.: Volt, amikor kifejezetten tetszett. A szüleink gyerekbarát módon kezelték a helyzetet. Elvittek próbára, előadásokra, de nem a büfében nőttünk fel. Anyával töltöttük a hétköznapokat – a mulatság, a kaland apával hétvégén történt. Előfordult, hogy hajnali háromkor mentünk vitorlázni. Nem akart pici felnőttekként bánni velünk. Mellettünk előjött a gyermeki énje. Várta, hogy felnőjünk, akkor beszélgessünk az élet dolgairól.

hot!: A környezetetek tudta, hogy Bajor Imre és Hámori Eszter gyereke Lili és Marci?

B.L.: Különös módon azzal találkozom, hogy apát mindenki szerette. Mindenkinek van róla egy jó története. De a rosszindulat velünk szemben sokszor jelen van. Azt gondolják, hogy protekcióval kerültünk be az egyetemre, kacsalábon forgó házban élünk, sok pénzünk van.

Nem volt kőbe vésve, hogy Bajor Lili színésznőnek áll

hot!: Tudomásul vették, támogatták a szü­leid, hogy az ő pályájukra készülsz?

B.L.: Annyi minden akartam lenni! Fodrász, állatorvos, pszichológus… De elkezdtem táncolni, színházba járni – számomra varázslatosnak tűnt az a világ. A szüleim féltettek, én meg nem tudtam elképzelni, hogy hagyományos egyetemre járjak. Úgy jelentkeztem a Színművészetire, hogy közben a Pesti Magyar Színház stúdiójába is felvételiztem. Ott már túl voltam a harmadik fordulón, amikor a Színművészetin még várt egy; teljesen nyugodt voltam, hogy nekem már van egy biztos helyem – talán ezért sikerült bejutni az egyetemre. A beiratkozásig nem derült ki, hogy kiknek a gyereke vagyok. Marcival szövetséget kötöttünk, hogy nem beszélünk erről.

Bajor Imre halála után is terelgeti Lilit

hot!: Édesapáddal nagyon szeretetteli volt a kapcsolatotok. Annyira büszke volt rátok már kicsi korotokban is… Emlékszem az ötvenedik születésnapjára, amikor úgy foglalkozott veletek, mintha ti lennétek az ünnepeltek.

B.L.: Elég spirituális lény vagyok, és most, hogy nincs már apa, nagyon sokszor érzem úgy, hogy terelgetve vagyok. 

Ha valami gond, baj adódik, tudom, hogy megoldódik. Úgy érzem, ő biztosan lát minket. Apaként és szakmailag is hiányzik.

 Már nem volt nagyon jól, amikor felvettek az egyetemre: ez júniusban történt, és őt augusztusban temettük. Szerettem volna, de a felvételi miatt Marci ment apával Kínába, az öcsém ott lett igazán felnőtt. Köztünk apa-lánya szerelem volt, Marcinak pedig megadatott az a hét, amikor csak kettesben lehettek. Ami a gyógykezelés alatt történt, amiről beszélgettek, az a kettejük titka maradt.

Bajor Lili tanít is színészi karrierje mellett

hot!: Számodra elkezdődött az egyetem. Hogy érezted magad?

B.L.: A lehető legjobb osztályba, a legjobb tanárokhoz jártam. Zsótér Sándor mindenben segített. Hihetetlen teherbírásra tettünk szert, örültünk, ha nem hajnali kettőig, hanem csak este tízig voltunk bent. Nem tudnám még egyszer végigcsinálni. A családom alig látott. Börcsök Enikő a gyerekeinek tekintett minket, összejövetelek voltak a lakásán, főzött nekünk.

Nagy harmóniában él együtt Bajor Lili párjával

hot!: Tizenévesen ismerted meg a párodat. Ő hogy bírta ezt az életformát?

Bajor Lili és párja között harmonikus a kapcsolat - Fotó: archív / hot magazin

B.L.: Amikor megismerkedtünk, bölcsészhallgató volt. Aztán filmes lett, a helyszínekért felelős. Nagyon hasonlít a természete az öcsémére. Fantasztikus fiú. Öt éve élünk együtt, de kis megszakításokkal tíz éve vagyunk egy pár, és nagyon fontos, hogy mindkét család elfogadott minket. Harmonikus az életem, nincs bennem semmi kétely.

Emlékezetes Bajor Lili filmek, sorozatok, alakítások

hot!: Az egyetem elvégzése után szabadúszó lettél. Elégedett vagy a pályáddal?

B.L.: A Vígszínházban voltam gyakorlatos. Volt, ahová szerződtettek volna, szívesen játszom vidéken, de Pestet nem akarom elhagyni. Játszom a Veres1 Színházban, most próbáljuk a Meseautót, a Rózsavölgyi Szalonban megy a Végszó, és a Nézőművészeti Kft.-vel is dolgozom. 

Gyerekeket tanítok a volt általános iskolámban, két nyelven is.

 Játszottam tévésorozatokban, ezek a felkérések mindig hirtelen történnek. Jó lenne egyszer filmen egy komolyabb szerepet végigvinni – ez más, mint a színházi próbák. Amit pedig nagyon megtisztelőnek érzek: egy végzős osztály elhívott egy vizsgadarabjukba. Emlékszem, mi is milyen örömmel néztük annak idején a már pályán lévő színészeket, ha visszajöttek hozzánk az egyetemre.

hot feltöltés címlap
További izgalmas történetekért keresd a legújabb hot! magazint - Fotó: archív / hot magazin

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek