Titok

Nem is így hívják! – sokakat megdöbbentett, mi derült ki Harryről és Meghanról

Létrehozva: 2024.10.25. 11:30

Különös egybeesések és érthetetlen változtatások. Mi folyik itt?

Annak ellenére, hogy a világ legismertebb házastársai közé tartoznak, sokaknak fogalmuk sincs, hogy sem Harry hercegnek nem ez a neve, de még a feleségét sem Mehnannak hívják! Mégis hogy lehet ez? Nos, noha születése óta mindenki Harryként hivatkozik Diana és Károly kisebbik fiára, valójában a szülei Henry Charles Albert Davidnak nevezték el őt. A Charles egyértelműen édesapjára utal, míg az Albert és a David nevek is sűrűn előfordultak a királyi család története során. A Henry névhez pedig – írja a Mirror – Diana hercegné ragaszkodott, annak ellenére, hogy még ő maga sem szólította így soha a gyermekét.

Le prince Harry, duc de Sussex et Meghan Markle, duchesse de Sussex, évoquent leur nouvelle initiative visant à soutenir les familles victimes de harcèlement en ligne dans l'émission "Sunday Morning"
Mind Harry, mind Meghan más névvel látta meg a világot  Fotó: Northfoto

A nevével kapcsolatban Harry 2022-ben így nyilatkozott:

A nevem Henry, de mindenki Harrynek hív. Nem tudom, miért.

Alighanem véletlen, de Meghan Markle is más néven jött világra: ugyan a középső neve valóban Meghan, ugyanis szüleitől a Rachel Meghan Markle nevet kapta. Ennek ellenére – ahogy Harry esetében is – szerettei őt sem hívták soha Rachelnek. Ironikus módon azonban mégis "visszatért hozzá" ez a név, legismertebb szerepe színésznőként ugyanis a Briliáns elmék sorozat volt, ahol Rachel Zane-t alakította hét évadon keresztül.

Apropó, nevek! Harry és Meghan kisfia, Archie herceg teljes neve Archie Harrison Mountbatten-Windsor, azaz a gyerkőc középső neve szó szerint azt jelenti: Harry fia.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek