Mellrák

Három sztár, aki legyőzte a rákot: "Hetekig csak sírtam"

Bors

Létrehozva: 2024.10.02. 11:00

1985 óta világszerte október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amit sok magyar híresség is támogat. Hazánkban és világszerte rengetegen küzdöttek a mellrák ellen, valamint más, nőket érintő, sokszor gyógyíthatatlan kórral, de szerencsére többen közülük már leszámoltak a rettenetes betegséggel.

Hazánkban több olyan híresség is megtalálható, akik felvették a harcot a mellrák ellen. Bátran állíthatjuk, hogy mindegyikük egytől-egyik harcos, akik végül legyőzték a gyilkos kórt és azóta teljes életet élnek.

hot feltöltés, címlapsztori, mellrák, összeállítás
Zalatnay Cini ugyan nem a mellrák ellen, de győzött - Fotó: Markovics Gábor / hot magazin

A szexszimbólum Zalatnay Sarolta a rákot legyőzte, a nőiességét nem adja

Hatalmas dupla csavart tartogatott az élet az énekesnő számára. Ugyanis nem feltétlenül az öröklés miatt, hanem a felelőtlen beültetések és a műtétek következtében érte utol a gyilkos kór.

– Nekem alapvetően abból származott a problémám, hogy egyrészt sajnos édesapám és édesanyám is rákban hunytak el, és azt mondták, hogy ugyan a rákot nem, de a hajlamot lehet örökölni. 

Nálam itt nem is ez volt a gond elsősorban, hanem hogy túl sok beültetést próbáltam ki az évek alatt, emiatt pedig a sok hormonváltozás nagyon megviselte a szervezetemet

 – kezdte Cini a hot! magazinnak.

Az előadó számára pokoli időszak volt, amikor petefészekrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosoknak azonnal cselekedniül kellett, mielőtt nagyobb lesz a baj.

– Elküldtek teljes kivizsgálásra, mert láttak valamiféle árnyékot a petefészekben. Ekkor derült ki, hogy az egy daganat. Itt döntöttek úgy az orvosok, hogy „kipakolnak” teljesen. Ezenfelül jártam kemoterápiára és háromhavonta kontrollra, azóta pedig évente megyek kivizsgálásra, de szerencsére ez a múlt árulta el.

A történet 2002-re nyúlik vissza, amikor Cini a nyuszis magazin címlapján szerepelt úgy, hogy az a megjelenésekor a legtöbb példányban eladott lapszám volt. Ekkor még a közönség nem tudta, mi rejlik a mosoly és a formás idomok mögött.

– Képzeld el, amikor szexszimbólumként tekintenek rád az emberek, te pedig megszűnsz nőnek lenni közben. Elképesztően nehéz volt ezt megemészteni, hiszen ilyenkor minden nő sérül lelkileg, úgyhogy minden tiszteletem azoké a hölgyeké, akik nem panaszkodnak, hanem emelt fővel mennek tovább, és kitartanak! – zárta szavait az énekesnő.

Villányi Fresh Andi a ráknak köszönhetően fontos dolgot tanult, megnyerte a harcot a mellrák ellen

Nem fogható semmihez az, amit az énekesnő az utóbbi években átélt akkor, amikor meghallotta a diagnózist. Nem tudott másra gondolni, csak arra, hogy ez nem történhet meg vele. Majd ezt követően olyan erőre kapott, ami emberfeletti szintekre emelte a kitartását és az élni akarását.

hot feltöltés, címlapsztori, mellrák, összeállítás
Villányi Fresh Andi amazonként harcolt a kórral - Fotó: archív / hot magazin

– Az emberek jelentős része struccpolitikát folytat. 

Nem foglalkozik vele, mert fél attól, hogy mit mond az orvos, ezzel pedig a saját idejét rövidíti meg.

 Azt kell megérteni, hogy menjünk el szűrővizsgálatokra. Évente egyszer mindenki tud időt szakítani arra, hogy odafigyeljen a saját egészségére, és ez nem csak a nőkre igaz: a férfiaknál ugyanúgy van esély a prosztatarák diagnosztizálására – mondta Andi.

Az előadó végül nemcsak a rákot győzte le, de rátalált egy olyan útra, amin azóta is jár, és nem is lehetne ennél boldogabb.

– Hetekig csak sírtam, és próbáltam elfogadni a tényeket. Utána szinte a semmiből jött egy megmagyarázhatatlan erő, amitől úgy felszívtam magam, hogy felvettem a harcot a kórral. Bizonyos esetekben nincs lehetetlen, csak tehetetlenség. Onnantól kezdve azt mondtam, hogy nekem terveim, céljaim vannak, sok mindent látnom kell még az életben, és családom is van. „Ledobtam” az olyan régi barátokat, akik már nem építették az életemet, és nem vittek előrébb lelkileg, mert mérgezőek voltak. Boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az útra, és ha lehet ilyet mondani, volt pozitív vonzata a ráknak. Azt láttam, hogy ilyen helyzetben az egó, mint olyan, megszűnik létezni. 

Nem számít, mennyi pénz van a kártyádon vagy milyen autóval jöttél oda a Kékgolyó utcába.

 Ott mindenki csak egy ember, aki küzd az életéért, szeretne meggyógyulni, és ez az, ami igazán számít – tette hozzá.

Sydney van den Bosch a rákot édesanyjával vészelte át

A TV2 Szerencsekerék háziasszonyánál a korábbi években már méhnyakrák megelőző állapotot diagnosztizáltak. Ezt követően 2021-ben elvégeztette a BRCA-­gén-vizs­gá­la­tot, amely a genetikailag öröklődő rákos megbetegedések valószínűségét mutatja. A pozitív teszteredménnyel párhuzamosan viszont már a mammográfiai vizsgálat is rosszindulatú elváltozásokat mutatott.

Sydney van den Bosch legyőzte a mellrákot - Fotó: Kliszek Antal / hot magazin

– Abban a helyzetben nem igazán volt időm agyalni a történteken, mivel rögtön cselekednünk kellett, csak a megoldás lebegett a szemem előtt. 

A mellemben lévő elváltozások miatt azonnali orvosi beavatkozásra volt szükség.

 A kétoldali masz­tek­tó­mia volt a legbiztosabb döntés, amelynek köszönhetően a jövőben kizárhatom az esetleges további problémákat – mesélt Sydney arról, mit érzett, amikor megtudta az eredményt.

Ebben az időszakban az édesanyja is erős támaszt jelentett számára, aki maga is megküzdött a mellrákkal.

– Mint minden édesanya, mama is aggodalommal kísérte végig a történteket, de mint mindig, a mi kis női szövetségünk itt is átsegített a nehézségeken, a többi szerettem támogatása mellett – emlékezett vissza Sydney van den Bosch.

A gyönyörű modell azóta is kiáll a téma mellett, ezzel is hangsúlyozva a szűrővizsgálatok fontosságát. 

– Nagyon örülök, hogy a félelmeim ellenére kiálltam a nyilvánosság elé, és tabukat ledöntve, preventív jelleggel megosztottam a történetemet a világgal. Ha ezzel egyetlen életet is sikerült megmentem, akkor már megérte. Ma már szerencsére boldog, céltudatos és egészséges vagyok, magam mögött hagytam ezt az időszakot, a legutóbbi korrekciós műtétből is teljesen felépültem. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek