Gyógyulás

A rehabon ünnepli a szülinapját Molnár Gusztáv: kitálalt a bennfentes az állapotáról

Trinity

Létrehozva: 2024.10.26. 03:00

A démonokkal küzdő színész jelenleg el van zárva a külvilágtól, önmagán dolgozik. Molnár Gusztáv egyik ismerőse néhány napja beszélt vele, a Bors megkeresésére pedig megtörte a csendet.

Messze a családjától és a barátaitól, a felépülőtársaival ünnepli a születésnapját Molnár Gusztáv, aki október 26-án tölti be a 38-at. A színész több mint három hete döntött úgy, hogy harmadszor és remélhetőleg utoljára megvívja élete legfontosabb háborúját önmagával és az alkoholfüggőségével. Gusztáv jelenleg is egy vidéki elvonón dolgozik önmagán, és mivel el van zárva a külvilágtól, klasszikus születésnapi köszöntésben aligha reménykedhet, ám lehet, hogy ez most nem is annyira fontos számára.

Molnár Gusztáv
 Molnár Gusztáv elvonón ünnepli a születésnapját (Fotó: Szabolcs László)

A színész ismerőse szerint Molnár Gusztáv túl van a nehezén

A Borsnak egy neve elhallgatását kérő, bennfentes árult el néhány részletet a szülinapos művész állapotáról. Elmondta, még régről, színházi körökből ismeri a démonokkal küzdő színészt, és néhány nappal ezelőtt még tudtak egy kicsit kommunikálni telefonon. Gusztáv hangjából és a beszélgetésből arra következtetett a barát, hogy a színész már túl van a legkritikusabb időszakon.

Gusztáv a hétvégétől egy pécsi rehabilitációs intézetben folytatja a felépülést, és egy időre teljesen el van zárva a külvilágtól, de most úgy érzi, tényleg van miért küzdenie. Nekem azt mondta, hogy nem fél semmitől, és nagyon örül neki, hogy ismét segítséget kért. 

Vele lehetetlen nem lelkizni, így persze arra is kitért, hogy 38 évesen először érzi úgy, hogy vannak céljai és stabil jövőképe. Az elvonón az érzéseivel dolgozik, hiszen a függők leginkább az érzéseik elnyomása miatt használnak.

Az intézményben viszont megtanulják beazonosítani ezeket az érzéseket, és ami a legfontosabb, elfogadni azokat kezdte a Borsnak Molnár neve elhallgatását kérő ismerőse, aki úgy tudja: a színész minden nap edz és hat kilót hízott, mióta bevonult az elvonóra. Az első pár nap azonban minden volt számára, csak sétagalopp nem.

Az elmeséléséből kiderült, hogy a felépülés első hetét nehezen élte meg. Még gyenge volt, rosszul aludt, talán a külvilág is jobban hiányzott neki. Azóta viszont napról napra jobban érzi magát, és ami nagyon fontos: van hite.

Azt mondta, a komlói rehabilitáció előtt mindent elveszített, ott viszont visszakapta az élni akarását.

Most viszont úgy érzi, vannak lehetőségei, ezért talán nem is bánja, hogy idén nem koccint majd a szülinapján fogalmazott a barát.

A színész október elején vonult be az első rehabilitációs intézetbe

Egy sporttáska, és mint később kiderült, pár szatyor a legszükségesebb holmikkal így indult útnak október elsején, kedd reggel Molnár Gusztáv, aki eldöntötte: bevonul egy vidéki rehabilitációs intézetbe, hogy legyőzze súlyos alkoholfüggőségét.

Molnár Gusztáv
Molnár Gusztáv egy sporttáskával vonult be az elvonóra október elején (Fotó: Molnár Gusztáv)

Arról, hogy az elmúlt hónapokban mi zajlott a színész lelkében, csak a hozzá legközelebb állók tudtak, sőt, talán csak ő maga volt tisztában azzal, hogy még mindig küzd azokkal a bizonyos démonokkal. Augusztus végén viszont sajnos a rajongók és az egész ország számára világossá vált, hogy Molnár Gusztáv visszaesett. Akkor készültek róla ugyanis azok a képek, amelyeken Molnár Gusztáv részegen fekszik a Corvin-negyedben, ijesztő állapotban. Molnár Gusztáv kuka mellé feküdt le fényes nappal, elaludt és egyáltalán nem törődött a rá rosszalló pillantásokat vető járókelőkkel. A színész ezt követően kórházba került, majd onnan a pszichiátriára, ahol közel két hetet töltött.

Ezt után ismét úgy tűnt, minden rendben van, ám később ismét felkavaró és rendkívül aggasztó képek készültek róla, ez alkalommal a Rákóczi úton láthatták a járókelők, hogy Molnár Gusztáv részeg. Alig állt a lábán, pár perccel később pedig már az aszfalton feküdt. Ekkor már mentőt is hívtak hozzá. Talán ez az újabb szembesülés, talán ez az újabb arcon csapás kellett a színésznek ahhoz, hogy belássa: nem elég neki a korábban tervezett, egy hónapos pszichoterápia, drasztikusabb megoldásra van szükség.

Molnár Gusztáv hivatalos közleményt tett közzé

A színész október elején a Borsnak juttatta el azt a hivatalos közleményt, amit a közösségi oldalán is közzétett. Ezt azért tartotta fontosnak, mert a terápián jó ideig senki nem érheti el őt, ő pedig nem akarta, hogy bárki is aggódjon. Nem mellesleg utat szeretne mutatni azoknak is, akik hasonló cipőben járnak, de valamiért félnek segítséget kérni.

– Sziasztok,

Az elmúlt hetekben megszámlálhatatlanul sok aggódó és támogató üzenetet kaptam tőletek, akik követitek a színészi pályafutásomat és az életem alakulását. Nagyon jól estek, erőt adtak a soraitok. Köszönöm nektek. 

Ezúton szeretném közölni, hogy ismét bevonultam egy rehabilitációs intézetbe.

Arra kérem a sajtó munkatársait, hogy ez idő alatt ne keressék a családtagjaimat, barátaimat. Ha eljön az ideje, hírt adok magamról. Biztos sokan emlékeztek arra, hogy 2022-ben Komlón, a Leo Amiciben töltöttem 265 napot. Szembenéztem önmagammal, megküzdöttem a démonjaimmal. Most viszont, 2024 őszén ismét úgy éreztem, hogy segítséget kell kérnem, hogy legyőzzem az elakadásaimat, leszámoljak a függőségemmel. Mindent megteszek a gyógyulás érdekében, ami most azzal jár, hogy egy darabig nem fogunk találkozni itt, az online térben. 

Tudom, sok a sorstársam, és sokan vannak azok is, akiknek a családjában, környezetében küzd valaki függőséggel. Nekik azt üzenem, hogy soha nem késő segítséget kérni!

Merjetek lépni!

Gusztáv

állt a bejegyzésben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek