GYÁSZ

Élete legnehezebb pillanatáról vallott Palik László: „Agresszív rettenet volt bennem”

Buster

Létrehozva: 2024.10.23. 13:00

Módosítva: 2024.10.23. 13:07

A népszerű tévés műsorának vendégével beszélgetett az elkerülhetetlen elmúlásról, majd elmesélte, hogyan szembesült édesanyja elvesztésével. Palik László a kórház folyosóján állva hiába mantrázta, hogy ne hozzá lépjen oda a közeledő orvos…

Palik László lelkében fájdalmas emlékek ébredtek a Palikék világa című műsor legutóbbi felvételén, amikor Varnus Xavérral beszélgettek. Sajnos elkerülhetetlen téma volt az orgonavirtuóz édesanyjának halála, hiszen az asszony idén februárban ment el, alig két évvel azután, hogy egy fatális és értelmetlen balesetben elvesztették Ádámot, Xaver testvérét. Miközben a világhírű zenész felidézte a napot, amikor édesanyja visszaadta lelkét a teremtőjének, Palik László arca elkomorult és látszott, saját emlékeibe révedt. 

Palik László
Palik László felidézte édesanyja elvesztését (Fotó: YouTube)

Palik László: „Végül odajött és elkezdte mondani azt a mondatot...”

A műsorvezető 2021 novemberében, szinte pontosan ugyanazt élte meg, amiről Varnus Xaver részletesen mesélt a stúdióban „Annyira… Bevallom neked őszintén, szörnyű volt hallgatni. Ugyanis felidézted az édesanyám elvesztését. Egyszerűen kísérteties hasonlóságokat éltem meg. Az utolsó éjszaka… Hajnalban mentem be a kórházba, ahogy mindig, minden nap… Rátettem az intenzív osztály kilincsére a kezemet és hirtelen azt érzetem, hogy nekem, most nagyon WC-re kell mennem. Elintéztem, aztán visszamentem. Tudod, az intenzív osztályon fel kell venni ezeket a kék, lábtakaró papucsokat. 

Hajoltam le a cipőmhöz és láttam a folyosó végén, ahogy kiélesedett a kép, hogy messze, a folyosó végén elindult a kezelőorvos.

Nagyon messze volt … Elkezdtem mantrázni magamban: »Nehogy hozzám gyere! Be fogsz fordulni valahova. Nem jössz ide!« Közben nem néztem föl. Nem tudom jobban megfogalmazni, agresszív rettenet volt bennem. Végül odajött és elkezdte mondani a mondatot…” – emlékezett vissza a nehéz pillanatokra Palik László, aki korábban arról is mesélt, hogy nem sokkal korábban megérezte a közelgő tragédiát. 

Palik László
László megérezte édesanyja közelgő halálát (Fotó: YouTube)

„Azt mondtam, hogy meg fog halni...”

„Nem tudom megmagyarázni. Az élet furcsa fintora, hogy 2018-at írtunk, amikor teljesen véletlenül – tehát nem volt megbeszélve azon a napon, hogy találkozom az anyukámmal – összefutottunk. Ránéztem, és emlékszem, hogy a lelkem hátraugrott, mert azt mondtam, hogy meg fog halni az anyám. Pár hét múlva kiderült, hogy daganata van, és aztán elment” – mondta a műsorvezető egy korábbi műsorában. 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek