ÖSSZEFOGÁS

Összejött elegendő vér a még mindig élet-halál közt lebegő Sallai Nórának

D.G.

Létrehozva: 2024.10.04. 15:35

Sikeres volt az irányított véradás, amit a Jóban Rosszban színésznője számára szerveztek. Sallai Nóra még mindig válságos állapotban van, sürgősen vérre volt szüksége ahhoz, hogy meg tudják menteni az életét.

Egy emberként imádkozik az ország a Jóban Rosszban sorozatban megismert színésznőért és kisfiukért, akik egy hete szenvedtek súlyos autóbalesetet Alsónémediben. A Sallai Nóra által vezetett szürke Opellel egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra, ahol egy hatalmas sebességgel száguldó BMW nagy erővel beléjük csapódott. A becsapódás következtében a színésznő kocsija felborult, ő és kisfia az autó roncsai alá szorultak. Az ötéves gyermekét még a helyszínen újra kellett éleszteni, kórházba vitték őket, de még mindig élet és halál közt lebegnek. 

Sallai Nóra
Sallai Nóráért összefogott az ország, rengetegen mentek az irányított véradásra (Fotó:  TV2)

Sikerült az összefogás: Sallai Nóra számára van elegendő vér

Először Csonka András osztotta meg közösségi oldalain, hogy a válságos állapotban lévő kolléganője számára irányított véradást szerveznek. Sallai Nórát ugyan a színész nem ismeri, de mivel Szente Vajk kezdeményezte a véradást és megkérte, hogy ossza meg, ez volt a legkevesebb, amit megtehetett. Felhívása villámgyorsan terjedt és mint kiderült, nem csak ismert emberek, de rengeteg civil is elment az irányított véradásra. 

Sokkal többen jöttek el, mint amennyi vérre szüksége lehet Sallai Nórának. Ami nagyon jó hír, fantasztikus érzés megtapasztalni ezt az országos szintű összefogást. A támogatott beteg, Nóra részére létrehoztunk egy virtuális készletet, biztosított az ellátása, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kórházzal, ahol ápolják. Fontos tudni, hogy egy csepp vér sem vész kárba, amelyik vér nem jó a támogatott betegnek, az a vér is segít valakin!

– árulta el a Borsnak az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Dr. Nagy Sándor. 

Még mindig várják a véradókat

A szakember azt is elárulta, hogy mindig keresik a rendszeres véradókat.

Napi szinten körül-belül 1600-an adnak vért, tehát a sürgősségi vérellátásra mindig van elegendő vér. De ezért jó az irányított véradás, mert ilyenkor új véradók is kerülnek a rendszerbe! Még mindig lehet menni a Sallai Nóra részére szervezett véradásra, országszerte több, mint 40 helyen várjuk a jelentkezőket. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek