KRÍZIS

„Nálam 43 évesen kezdődött…” – nem titkolózik tovább, drámai vallomást tett Simon Kornél

Dózsa Gabriella

Létrehozva: 2024.10.01. 03:00

Módosítva: 2024.10.01. 09:22

A népszerű színész ritkán enged betekintést az életébe, de most kivételt tett. Simon Kornél az új szerepe kapcsán őszintén mesélt a Borsnak arról, hogy őt is elérte az életközi válság, amikor nem tudta hogyan, merre tovább.

A Játékszín csapata stílszerűen vonatra szállt, hogy bejelentse legújabb bemutatóját, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikerének, Paula Hawkins A lány a vonaton című regényének színpadi adaptációja. A férfi főszerepet Simon Kornél játssza, aki az emeletes vonaton adott interjút a Borsnak. 

Simon Kornél
Simon Kornél őszintén mesélt életközi válságáról (Fotó: Markovics Gábor / Bors)

Simon Kornélt a zene mozdította ki a krízisből

Október 11-én mutatja be a Játékszín Paula Hawkins félelmetes pszichothrillerét. A főbb szerepeket Lévay Viktória, Gubik Petra, Réti Adrienn, Fehér Tibor és Simon Kornél alakítja. 

A karakterem  szimpatikus ember, de megvan a sötét oldala – mesélte Gryllus Dorka férje. – De azt gondolom mindenkinek van vaj, a füle mögött, minden figurának a darabban, talán Riley nyomozónak nincs. Mindenkiről meg tudunk valami olyasmit, ami a hétköznapi életben nem annyira kóser. Összetett figura az enyém, az biztos, kevésszer játszottam ilyesfélét. És magam is meglepődtem rajta, hogy milyen hamar, mennyire meg tudtam szeretni, és hogy milyen elánnal törnek elő belőlem a dolgok. 

A népszerű színész Tom Watsont alakítja, karakterének kulcsát az életközi válságban találja, és ijesztően közel érzi magához a szerepet, mert ő éppen túl van rajta. 

Nem tagadom, igen, nekem is volt! Nálam 43 évesen kezdődött, egyszer csak úgy éreztem, hogy nem igazán érzem jól magam a bőrömben, holott az életemben minden rendben van! Nem mondhatom magam sikertelen embernek, hál’ Istennek, gyönyörű feleségem van, csodálatos családom, tök jó helyen lakunk, van munkám rengeteg, ami három emberre is elég. Pénz persze mindig lehetne több, de egészségesek vagyunk, a gyerekek szépen cseperednek, de valami mintha mégis hiányozna az életemből.

Merre tovább? (Fotó: Markovics Gábor / Bors)

Simon Kornél azt is elárulta, mi volt az, ami kimozdította a krízisből. 

Amikor 24 évesen először felvételiztem a Színművészeti Egyetemre, ahová végül soha nem vettek fel, akkor nagyon erős volt az elhatározásom, nagyon hittem abban, hogy színész leszek. Színházi színész, ez lebegett a szemem előtt, és amikor az lettem, az nagyon sokáig kielégített, de egy idő után ennek a szépsége megkopik, vagyis csak a pezsgő izgalmatossága kopik meg, mert a szépsége az soha. És ilyenkor az ember elkezd viszketni, legalábbis a magamfajta emberekben, akikben ezek a kreatív energiák túlbuzognak, hogy mi lehetne az út, merre tovább. És akkor jött a zene! Én 7 évesen kezdtem zenélni, mindig volt egy beteljesületlen vágyam, hogy énekes-gitáros frontember legyek. A Covid idején meglehetősen nagy erővel tudtam ráfeküdni a gitár tanulásra, ugrásszerűen fejlődtem benne, meg akartam tanulni jól játszani és úgy is történt. Alapítottunk egy együttest, a Simon Kornél és a Boughris, régi barátommal. És ez, hogy lett egy ilyen új kreatív cél az életemben, ez hatalmas hajtóerőt adott, minden más megvilágításba került, úgy éreztem, hogy ez húz magával mindent és újra azt az energiát érzem, azt a mindent bele Simon Kornél, aki voltam! Szóval nekem nem kellett ehhez tűzpiros Porschét vásárolnom (mondjuk gitárból elég sok lett), sem gyúrni nem kezdtem, nem hagytam ott a feleségemet sem!

Gryllus Dorkával 14 éve alkotnak egy párt, két fiuk született: Soma 12 éves, Áron 4. 2020-ban titokban összeházasodtak, amikor a színésznő már a kilencedik hónapban volt második gyermekükkel. Azt is kérdeztük, hogyan tudják összeegyeztetni, menedzselni 

Ebben a rendkívül hektikus, rendszertelen, szeszélyes életünkben, ami van, amit néha csak ámokfutásnak nevezünk, az biztos, hogy rugalmasnak kell maradni, ez nagyon fontos. Muszáj tudomásul venni, hogy mi így élünk, és így is fogunk élni valószínűleg nagyon sokáig. De addig jó, amíg jönnünk kell egyik helyről a másikra, mert az azt jelenti, hogy van munkánk, szeretnek minket, meg tudunk élni. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek