Erre valószínűleg nem számított rajongóitól a műsorvezető.
A kínai holdújévvel egy időben eléggé felkapott lett egy jellegzetes koreai fermentált savanyúság, a kimchi. Népszerűsége miatt mindenki ezt eszi és készíti el most.
A kimchi a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része. A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimchi erjesztéssel készül.
Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest és sült rizses egytálételt is. A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusok.
Így nem is csoda, hogy mint az egészséges életmód hívét, Lékai-Kiss Ramóna figyelmét is felkeltette ez a hagyományos koreai étel. Hatalmas lelkesedéssel próbálta meg elkészíteni, de a kommentelők durván szétszedték érte.
A műsorvezető főzőtudománya vegyes fogadtatásban részesült. Akadtak rajongói, akik elárasztották dicséretekkel és like-okkal, de mások szóvá tették például miért nem savanyúkáposztát készített, ami szintén fermentált, ugyanolyan egészséges és még sokkal egyszerűbb is. A legtöbb ítélkezést azonban a recept eredetisége miatt kapta - szúrta ki a Mindmegette.
A műsorvezető-színésznő oldalát azonnal elárasztották a like-ok, kommentek, kéretlen jótanácsok: volt aki dícsérte, volt, aki nem értette, miért nem savanyúkáposztát készít, az is fermentált, legalább annyira egészséges, mint a kimchi, és sokkal egyszerűbb - de a leginkább a recept eredetiségén feszültek egymásnak az emberek.
- Az a fehér valami nem is kell rá vagyis én nem szoktam rakni - írta az egyikük, mire jött a válasz: - A fehér massza hivatalosan rizsliszt és víz. Iszonyat sok változata van amúgy!
A Wikipédia szócikke szerint a szöuli kimchimúzeum 187 történelmi, valamint ma is létező változatát különíti el. A készítéséhez használt leggyakoribb zöldségek a kínai kel, az újhagyma, a gyömbér, a fokhagyma és a retek. Fűszerezéséhez pedig sót, őrölt csilit, halszószt vagy garnélarákszószt használnak.
A kommentszekcióból az is kiderült, hogy a "Rami-féle" változat Li Mengyi, A Konyhafőnök című gasztroreality egyik döntős verenyőjének receptje, így annak eredetiségéhez kétség nem férhet.