A sztárszakács elmondta, hogy milyen ételkülönlegességgel lepi meg családját az ünnepek alatt. Kovács Lázár húsvétra csülköt készít, de nem akármilyen formában. A híresség emellett elárulta azt is, hogy fia felvételt nyert egy amerikai egyetemre.
Kovács Lázár húsvéti menüjétől összefut a nyál az ember szájában. A gasztro-zseni ismét érdekes fúziót rak az asztalra, ráadásul kollégáival már tovább is gondolták azt és pizza formájában is elkészítettek. Lássuk, miről is van szó.
A közösségi média felületeimen is elővettem egy régi-új eszközt, a kuktát. Ennek a főzőedénynek van egy olyan jó tulajdonsága, ebben főzés közben remekül bele tudnak a fűszerek préselődni a húsba. A kuktában egy narancsos-szegfűszeges-mézes-rozmaringos lében főzöm majd meg a csülköt. Így az ízek beleivódnak a csülökbe és fantasztikus lesz. Az amerikaiak már régóta alkalmazzák ezt a narancsos-szegfűszeges receptet pulykával, most ezzel készülök húsvétra, én is
– avatta be olvasóinkat Lázár Chef a húsvéti fogásába, amit a Svábhegyen álmodtak meg, a Jókai Klubban általuk üzemeltetett vendéglátóhelyen.
A csapatommal kitaláltuk, hogy csináljuk meg ugyanezt pizzaként is. Jelentem, készen van: mézes, rozmaringos, csülöksonkás pizzáról beszélünk, amin van ananász is. Tudom, pizzára nem illendő ananászt tenni, de hát én nem vagyok olasz, megehetem. Épp a napokban teszteltük, valami fenomenális. Egyáltalán nem édes, nagyon kellemes ízvilágú, egyszerre sós és édes pizza lett, amit megbolondít a füstíz. A pizzatészta is kellemes, légies – elfogultság nélkül mondhatom, hogy bajnok
– mondta Kovács Lázár, akinek családja csodálatos hírt kapott a napokban.
„Most igazából nem utazunk sehová, még nyáron sem. Majd nyár végén megyünk a tengerentúlra, mert a középső fiam, Bence felvételt nyert egy amerikai egyetemre. Ugye ő versenyszerűen vízilabdázik és a sporttal megpályázott egy egyetemet, ahonnan nemrég jött meg a levél, hogy sikeres volt a felvételije. Oda megyünk ki családostól, Bence beköltözik, berendezzük neki a lakást” – mesélte a büszke édesapa.