Lekvárral jobb!
Ősszel már elővehetjük a nyáron eltett házi lekvárokat, hogy finom süteményt készítsünk. Most összeválogattunk néhány receptet.
Lekváros aprósüti
Hozzávalók 30 darabhoz:
250 g vaj
175 g kristálycukor
1 tk vaníliás cukor
1 db tojás
175 g liszt
175 g étkezési keményítő
100 g darált mandula
só
150 g eperlekvár
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. Keverjük habosra a vajat a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a keményítőt, a darált mandulát és a sót. Dolgozzuk össze. A tésztát csomagoljuk folpakba, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
2. Osszuk a tésztát két részre, majd a feléből formázzunk 30 kis golyót. Lapítsuk ki, és rendezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A maradék tésztát tegyük habzsákba, és nyomjunk peremet a tésztalapocskák szélére a masszából. Kanalazzunk mindegyikre egy kevés átkevert lekvárt. 180 fokos sütőben süssük 15 percig.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!