BÁR A TOJÁSALLERGIA RITKÁBB, MINT A LAKTÓZ VAGY A GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG, FONTOS BESZÉLNI RÓLA, HISZEN A TOJÁS HELYETTESÍTÉSE A FŐZÉSNÉL ÉS A SÜTÉSNÉL KORÁNTSEM EGYSZERŰ. AZ ALÁBBI ÉTELEKET BÁTRAN FOGYASZTHATJÁK A TOJÁSALLERGIÁSOK IS.
Carbonara spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson
megadott utasítás szerint, majd szűrjük le.
2. A tofut vágjuk kockákra, aztán turmixoljuk simára a tejszínnel és a parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk meg.
3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a felkockázott sonkát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd vegyük le
a tűzről. Öntsük hozzá a tofus keveréket, és forgassuk össze. Tálaljuk a felaprított zöldfűszerekkel és reszelt parmezánnal megszórva.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!