PR Cikkek

Mindmegette: Sütőtökös muffin

Bors

Létrehozva: 2019.11.21.

AZ ŐSZ A SÜTŐTÖKRAJONGÓK KEDVENC ÉVSZAKA, HISZEN ILYENKOR SZÁMTALAN ÉTELT KÉSZÍTHETÜNK EBBŐL AZ IGEN EGÉSZSÉGES ALAPANYAGBÓL. PRÓBÁLJA KI ÖN IS AZ ALÁBBI RECEPTEKET!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1/2 db Hokkaidó-tök
  • olaj
  • 250 g liszt  
  • 1/2 tk só  
  • 1/2 tk bors
  • 2 tk sütőpor
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld 
  • 70 ml olívaolaj  
  • 200 g natúr joghurt 
  • 2 db tojás  
  • 50 ml tej
  • 1 ek reszelt gyömbér  
  • 100 g feta sajt 
  • 150 g jó minőségű sonka

Mindemegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A tököt tisztítsuk meg, vágjuk kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és süssük meg. 

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a borsot, a sütőport és az aprított petrezselymet. Egy másik tálban keverjük össze az olívaolajat, a joghurtot, a tojást, a tejet és a reszelt gyömbért.

3. A száraz és nedves hozzávalókat vegyítsük el, aztán adjuk hozzá a felkockázott feta sajtot, a sonkát és a sült tököt. Alaposan dolgozzuk
össze.

4. Osszuk el a tésztamasszát egy 12 db-os muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben. A 190 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt. 

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek