PR Cikkek

Mindmegette: Fahéjas csillag

Bors

Létrehozva: 2019.12.12.

ADVENTI ILLATOK: A FORMÁK ÉS AZ ALAPANYAGOK KÜLÖNBÖZNEK, DE MINDHÁROM SÜTEMÉNY ILLIK AZ ÜNNEPI ASZTALRA. PRÓBÁLJÁK KI ŐKET!

HOZZÁVALÓK 20-25 darabhoz: 

  • 3 db tojásfehérje
  • 250 g porcukor + 1 ek a szóráshoz
  • 500 g darált mandulabél (hántolatlan)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 6 csepp keserűmandula-aroma

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd evőkanalanként forgassuk hozzá a porcukrot. A cukros habból tegyünk félre 5-6 evőkanálnyit. A többi habba óvatosan forgassuk bele a darált mandulát, valamint a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, adjuk hozzá a mandulaaromát, és dolgozzuk össze.

2. Szitáljunk 1 ek porcukrot a munkafelületre, a mandulás masszát ezen formáljuk gombóccá, majd nyújtsuk 5-10 mm vastag téglalappá.

3. Szúrjunk ki belőle tetszőleges méretű csillagokat, és pakoljuk 2-3 sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A maradék tésztát mindig újra gyúrjuk át.

4. A félretett tojáshabot egy ecsettel vastagon kenjük a csillagok tetejére. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A csillagokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg egy kevés porcukorral.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek