ADVENTI ILLATOK: A FORMÁK ÉS AZ ALAPANYAGOK KÜLÖNBÖZNEK, DE MINDHÁROM SÜTEMÉNY ILLIK AZ ÜNNEPI ASZTALRA. PRÓBÁLJÁK KI ŐKET!
HOZZÁVALÓK 20-25 darabhoz:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd evőkanalanként forgassuk hozzá a porcukrot. A cukros habból tegyünk félre 5-6 evőkanálnyit. A többi habba óvatosan forgassuk bele a darált mandulát, valamint a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, adjuk hozzá a mandulaaromát, és dolgozzuk össze.
2. Szitáljunk 1 ek porcukrot a munkafelületre, a mandulás masszát ezen formáljuk gombóccá, majd nyújtsuk 5-10 mm vastag téglalappá.
3. Szúrjunk ki belőle tetszőleges méretű csillagokat, és pakoljuk 2-3 sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A maradék tésztát mindig újra gyúrjuk át.
4. A félretett tojáshabot egy ecsettel vastagon kenjük a csillagok tetejére. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A csillagokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg egy kevés porcukorral.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!