PR Cikkek

Mindmegette: Kenyérlángos (langalló)

Bors

Létrehozva: 2020.01.23.

Napi menü: Mutatunk pár finom receptet, amit egyszerűen el tudnak készíteni.

Hozzávalók 8-10 személyre: 

Tészta:

  • 25 g élesztő
  • 500 ml tej
  • 1 kg liszt
  • 10 g cukor
  • 30 g só 

Feltét:

  • 100 g szalonna
  • 8 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 500 ml tejföl (20%-os)
  • 100 g kolbász 
  • 100 g sonka
  • 100 g reszelt sajt

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!


1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, szórjunk bele 2 ek lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, keverjük össze, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet tegyük egy nagy dagasztótálba, vegyítsük hozzá a sót. Ha feljött az élesztő, öntsük a lisztre. Dolgozzuk össze, folyamatosan öntsünk hozzá kb. 200 ml meglangyosított vizet, ahogy a tészta felveszi. Olyan állagúnak kell lennie, mint a lángostésztának. A keverőtálban lévő tésztát takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és 2 órán át hagyjuk kelni meleg helyen. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán egy kicsit gyúrjuk át, majd osszuk 3 részre, és kelesszük további 1 óráig.

2. A szalonnát egy serpenyőben süssük ki. A visszamaradt zsírban pirítsuk üvegesre a felkarikázott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk össze. Öntsük rá a tejfölt, főzzük 1 percig.

3. A tésztát nyújtsuk a tepsi méretével megegyező nagyságú téglalappá, a vastagsága 1,5 cm legyen. Helyezzük a tepsibe, és süssük elő 5 perc alatt a 250 fokra előmelegített sütőben. Kenjük rá a tejfölös krémet, tegyünk rá szalonnát, kolbászt és sonkát, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük készre 5 perc alatt.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek