Napi menü: Mutatunk pár finom receptet, amit egyszerűen el tudnak készíteni.
Hozzávalók 8-10 személyre:
Tészta:
Feltét:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, szórjunk bele 2 ek lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, keverjük össze, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet tegyük egy nagy dagasztótálba, vegyítsük hozzá a sót. Ha feljött az élesztő, öntsük a lisztre. Dolgozzuk össze, folyamatosan öntsünk hozzá kb. 200 ml meglangyosított vizet, ahogy a tészta felveszi. Olyan állagúnak kell lennie, mint a lángostésztának. A keverőtálban lévő tésztát takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és 2 órán át hagyjuk kelni meleg helyen. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán egy kicsit gyúrjuk át, majd osszuk 3 részre, és kelesszük további 1 óráig.
2. A szalonnát egy serpenyőben süssük ki. A visszamaradt zsírban pirítsuk üvegesre a felkarikázott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk össze. Öntsük rá a tejfölt, főzzük 1 percig.
3. A tésztát nyújtsuk a tepsi méretével megegyező nagyságú téglalappá, a vastagsága 1,5 cm legyen. Helyezzük a tepsibe, és süssük elő 5 perc alatt a 250 fokra előmelegített sütőben. Kenjük rá a tejfölös krémet, tegyünk rá szalonnát, kolbászt és sonkát, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük készre 5 perc alatt.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!