PR Cikkek

Ayurvedikus egészségmegőrzés a koronavírus ellen (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2020.03.06.

A koronavírus (COVID 19) más néven Wuhan vírus, jelenleg a világ 70 országában fertőzte meg az embereket. A vírus nagy félelmet és pánikot keltett a világ népességének körében, mivel nagy sebességgel terjed. Ilyen helyzetben felelősséggel tartozunk, hogy a vírus terjedését megakadályozzuk.

Az alábbi ayurvedikus tippek segíthetnek a megelőzésben:

A higiénia fenntartása a legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a vírus bejutását a testünkbe. Gyakran mossunk kezet vízzel és szappannal, használjunk fertőtlenítőket, tüsszentés közben helyezzük a kezünket az orrunk elé és próbáljuk elkerülni a forgalmas és zsúfolt helyeket. 

Immunitás növelése: Erős immunitással kell rendelkeznünk, hogy leküzdjük a betegségeket.  A koronavírus elsősorban a tüdőt és a légző rendszert támadja meg. Napi egy evőkanál Vita Jam (Chyawanprash) elfogyasztása hozzájárulhat az immunitás fokozásához, különösen a tüdő és a légzőszervek egészségének támogatásához. Néhány olyan ayurvédikus gyógynövény, mint az Amla (Emblica officinalis), Ashwagandha (Indiai ginzeng), Tulsi (Szent bazsalikom), Shilajit segíthetnek az immunitás felépítésében és a fertőzés megelőzésében. 

A citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit és a citrom gazdag természetes C-vitaminforrások. Fogyasszunk el napi 2-3 alkalommal egy csésze langyos vizet egy fél citrom levével elkeverve. Meleg víz fogyasztása és a hidratálás is jótékony hatású lehet.

Egészséges emésztés fenntartása: Az ayurvédában a jó emésztés nagyon fontos szerepet játszik a betegségek leküzdésében. Együnk egy darab friss gyömbért vagy igyunk gyömbérteát. Menta tea, fahéj tea és az édeskömény tea fogyasztása szintén jótékony hatású. 

Készítsük el az alábbi receptet: Adjunk egy liter vízhez egy-egy teáskanálnyi teát - édesköményt, köményt, korianderport és frissen reszelt gyömbért. Pár percig forraljuk össze, szűrjük le és töltsük be egy termoszba. Egész nap kortyolgathatjuk.

Egy másik recept: Vegyünk egy csésze vizet, és adjunk hozzá egy darab zúzott friss gyömbért, két darab fekete borsot, két darab szegfűszeg és egy csipetnyi kurkumaport, főzzük néhány percig. Szűrjük le és melegen igyuk meg. Mézzel édesíthetjük. 

Nasya (ayurvedikus tisztító terápia): Csepegtessünk 2-3 csepp szezámolajt az orrlyukakba, ami nem csak az orrjáratot és a torkunkat fogja megolajozni, hanem megerősítheti a belső nyálkahártyát is. Gargalizáljunk langyos, sós vízzel napi 2-3 alkalommal.

Béltisztítás: Az ayurveda szerint a reggeli ürítés az egészség nagyon fontos része. Székrekedés esetén vegyünk be két Triphala kapszulát vagy egy teáskanálnyi Triphala port langyos vízzel lefekvés előtt.

Jógázzunk, gyakoroljuk a pranayamat (légzési gyakorlatok) és a meditáljunk! 

Prof. Dr. Shriniwas Gujjarwar, Ayurveda professzor, B.A.M.S., M.D. (Ayurveda)

További információt a méregtelenítő készítményeinkről ide kattintva találhat!

Keresse további tudományosan összeállított, egészségmegőrző ayurvedikus megoldásainkat a www.garuda.hu oldalunkon, vagy nagyobb gyógynövényszaküzletekben, patikákban!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek