SÖTÉTZÖLD BROKKOLI ÍZLETES ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ ZÖLDSÉG. FOGYASZTHATJUK NYERSEN, SÜTVE, FŐZVE, PÁROLVA, LEVESNEK, KÖRETNEK ÉS RÁNTVA, DE AKÁR MÁRTÁSNAK IS KIVÁLÓ.
Hozzávalók 8 szelethez:
Tészta:
Töltelék:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1. A lisztben morzsoljuk el a vajat. Adjuk hozzá a villával felvert tojást, a sót, 2-3 ek hideg vizet, dolgozzuk össze. Csomagoljuk folpakba, és pihentessük a hűtőben 30 percig.
2. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd béleljünk ki vele egy kivajazott piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg villával, aztán fedjük be sütőpapírral. Töltsük meg szárazbabbal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ha kivettük a sütőből, távolítsuk el a babot és a papírt.
3. A brokkolit sós vízben főzzük roppanósra, és csepegtessük le. A tojásokat verjük fel a tejszínnel, ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a megtisztított, összezúzott fokhagymát és a sajtot.
4. Terítsük a brokkolit és a felkockázott sonkát az elősütött tésztára. Öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, toljuk vissza a sütőbe, és süssük meg 35-40 perc alatt.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!