PR Cikkek

Mindmegette: Brokkolis-sonkás quiche

Bors

Létrehozva: 2020.03.05.

SÖTÉTZÖLD BROKKOLI ÍZLETES ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ ZÖLDSÉG. FOGYASZTHATJUK NYERSEN, SÜTVE, FŐZVE, PÁROLVA, LEVESNEK, KÖRETNEK ÉS RÁNTVA, DE AKÁR MÁRTÁSNAK IS KIVÁLÓ.

Hozzávalók 8 szelethez: 

Tészta:

  • 200 g liszt + a nyújtáshoz
  • 120 g hideg vaj + a formához
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk só

Töltelék:

  • 300 g brokkolirózsa
  • só 
  • 4 db tojás
  • 250 ml főzőtejszín, vagy cukrozatlan habtejszín 
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g reszelt sajt
  • 200 g sonka

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A lisztben morzsoljuk el a vajat. Adjuk hozzá a villával felvert tojást, a sót, 2-3 ek hideg vizet, dolgozzuk össze. Csomagoljuk folpakba, és pihentessük a hűtőben 30 percig.

2. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd béleljünk ki vele egy kivajazott piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg villával, aztán fedjük be sütőpapírral. Töltsük meg szárazbabbal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ha kivettük a sütőből, távolítsuk el a babot és a papírt.

3. A brokkolit sós vízben főzzük roppanósra, és csepegtessük le. A tojásokat verjük fel a tejszínnel, ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a megtisztított, összezúzott fokhagymát és a sajtot.

4. Terítsük a brokkolit és a felkockázott sonkát az elősütött tésztára. Öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, toljuk vissza a sütőbe, és süssük meg 35-40 perc alatt.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek