Hozzávalók 4 személyre:
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés:
1, Vajazzunk ki egy hőálló tálat, és terítsük el az alján a kimagozott meggyet.
2. A lisztet, a cukrot, a kakakaóport, a szódabikarbónát és a sót alaposan keverjük el egy tálban. Keverjük össze 150 ml vízzel az olajat, az ecetet és a vaníliaaromát, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze. Az így kapott tésztát helyezzük a tepsibe szórt gyömölcsre.
3. Melegítsük elő 175 fokra a sütőt, és 35-40 perc alatt süssük meg a süteményt. Ha belül is megsült, vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a süteményt a formából úgy, hogy a meggyes réteg legyen felül. Vaníliafagylalttal, tejszínhabbal, illetve porcukorral megszórva tálaljuk.
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!