Sport

Böhn arra intette kislányát, hogy sose legyen szomorú

Bors

Létrehozva: 2014.02.11.

Családja, barátai, sporttársai és tisztelői vettek búcsút Karl Erik Böhntől, a magyar női kézilabda-válogatott egykori kapitányától. Holttestét később elhamvasztják, és májusban temetik el.

Tegnap a sanderfjordi templomban ravatalozták fel Böhn koporsóját. Azét a szakemberét, aki 2012-ben Eb-bronzéremig vezette a magyar válogatottat. A végtisztesség megadásán megjelent a magyar szövetség elnöke, Vetési Iván, a győri, illetve a magyar válogatott csapatkapitánya, Görbicz Anita, és egykori válogatottbeli segédedzője, Siti Bea. A templomban az elhunyt kívánságára Sting és Eric Clapton zenéje szólt. 

A leukémiájából előbb felgyógyult, ám tavaly novemberben végleg a halálos kór hatalmába került edző 19 éves lánya, Jenny a koporsó mellett búcsúzott édesapjától, majd húga, Vigdis emlékezett rá. Jenny elmondta, 2013 élete legpokolibb, egyszersmind legboldogabb éve volt, hiszen egyrészt megtudta a végzetes hírt, ugyanakkor sose volt olyan szoros közelségben édesapjával, mint annak utolsó heteiben. Édesapja egyébként arra intette, sose legyen szomorú.

Ezt követően norvég nyelven felolvastak egy írást, amelyet az elhunyt vetett papírra azzal a megkötéssel, hogy az a koporsója mellett hangozzék el. Levetítették az életéről készült ötperces filmet, végezetül hat barátja (Kjetil Kristoffersen, Andreas Smeby, Tom Reidar Haraldsen, Tord Ellingsön, Erik Storhaug, Pwetter Kjaernes) vitte ki a templomból földi maradványait. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek