Sport

Meg tudja fékezni magát Gerendás?

jk

Létrehozva: 2015.09.26.

A leghevesebb hazai pólószakembert, Gerendás Györgyöt vette maga mellé Benedek Tibor szövetségi kapitány. Azt a trénert, akinek bajnoki címei mellett tucatnyi büntetés díszeleg.

A legdurvább balhét a 2006-os Vasas–Eger bajnoki elődöntőn csinálta Gerendás, a vendégek mestereként összeverekedett Méhes Jenővel, a Vasas vezetőjével. De felidézhetnénk 1997. február 2-át is, amikor az FTC–BVSC meccsen egy ítélet után szétrúgott egy reklámtáblát, és volt némi székdobálás, vetkőzőszám és pimasz kakaskodás az ellenfél szurkolóival. S persze az is Gerendás volt, aki sört vitt a Vasas fanatikusainak, miután legyőzték csapatát a bajnoki elődöntőben...

Mindenesetre Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó szerint az FTC jelenlegi szakmai igazgatója telitalálat, képes arra, hogy felrázza a fásult sztárokból álló társaságot.

– Gerendás habitusából adódóan képes harcra tüzelni a csapatot, és mivel most egy kicsit hátrébb áll, arra is, hogy nyugalomra intse a fiúkat – véli Vincze Balázs, az OSC-Újbuda trénere.

– A heves vérmérsékletű Ge­ren­dás tudatában van annak, hogy másodedzőként nem na­gyon heveskedhet, hiszen azonnal piros lappal elküldik a kispadról – mondja Vad Lajos, a Honvéd edzője.

– Két szövetségi kapitány kaliberű edzőről van szó – mondja Gyöngyösi András, a szombathelyiek vezetőedzője. – Talán jobb megoldás lett volna Gerendást szakmai igazgatónak kinevezni.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek