Forrás: Fórika Attila
Verrasztó Dávid szakácsversennyel hangolt a londoni Eb-re. A 400 méter vegyesen címvédőként és vb-ezüstérmesként rajthoz álló úszó is ott szurkolt a budapesti Bocuse d’Or gasztronómiai olimpia kontinentális döntőjén a későbbi győztes Széll Tamásnak. Annál is inkább, mert Dávid szakmabeli: szakács végzettséggel rendelkezik.
– Azért nem hasonlítanám magam a Bocuse d’Or indulóihoz, ők művészi szintre fejlesztették a szakmát, én csupán szeretek főzni, bár az utóbbi időben elég ritkán van rá lehetőségem – árulta el a Borsnak az Eb-címvédésre készülő úszó.
– Legszívesebben a magyaros ételeket készítem, a pörköltjeimről és a lecsómról legendákat mesélnek. Ha időm engedi, szívesen bográcsozom a barátaimmal.
Dávid lakásán amúgy is szerényebbek a lehetőségek, hiszen barátnőjével, a szintén úszó Joó Sárával közös otthona alig több mint harminc négyzetméter. S mivel az olimpia miatt különben is dupla erőfeszítéssel dolgozik, kissé háttérbe szorult a konyhaművészet.
– Mostanában a kávé érdekel a legjobban. Nem mintha régi fogyasztó lennék, de szeretem és persze kóstolgatom a különféle fajtákat, s egyre jobban érdekel a baristák (kávépincér – a szerk.) tudománya. Mindenesetre az olimpia után biztosan lesz egy kis szabadságom, akkor majd jól kifőzöm magam. Mindent, ami a felkészülés miatt elmaradt, pótolok.