Forrás: Végh István
Kötényt kötöttek Rióra készülő olimpikonjaink, hogy megmutassák, miből nyerik ébredés után az energiát. A Chefparade főzőiskola tűzhelyei előtt aztán gyorsan kiderült, ki az a Mol-csapatból, aki otthonosan mozog a konyhában. Például a kardvívó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki a legbonyolultabb fogás, egy spenótos, paradicsomos rántotta elkészítésére vállalkozott.
Ez egy ideális hétvégi reggeli, hiszen van benne fehérje és zöldség, mellé pedig teljes kiőrlésű pirítóst eszem
– árulta el Szilágyi.
Gyurta Dániel azzal lépett a pulthoz, hogy a jelen lévők közül messze ő a legkiválóbb szakács, a sonkás tojását mégis egy kuktára bízta, ő inkább csak szóban koordinálta a sütést.
A kajakos olimpiai bajnok Kozák Danuta korábban ugyan mesteri süteményekkel kápráztatta el szeretteit, bevallotta, újabban hanyagolja a konyhát, kikapcsolódásként már inkább kertészkedik. Most is beérte főtt tojással, sonkával és zöldségekkel. Mint ahogy a vendéglátóipari sulit végző Európa-bajnok öttusázó, Földházi Zsófia is az ötperces reggelik híve.
– Hát nem a változatos reggelijeimről vagyok híres, többnyire kukoricapelyhet eszem kefírrel, túrót, mellé meg almát. Amellett, hogy szeretem ezt az összeállítást, a lustaság is közrejátszik, hiszen ez villámgyorsan kész van – vallotta be Földházi.
Baji Balázs gátfutó mézzel és eperrel megbolondított zabkását, a sportlövő Péni István pedig lazacos szendvicset ütött össze.
Miután Somogyi Kovács Anita dietetikus egyik menübe sem tudott belekötni, végül csak egy-két tanácsot adott az alkalmi szakácsoknak, hogy fűszerekkel vagy plusz zöldséggel, gyümölcscsel hogyan tudják kicsit feldobni a napot indító étkezésüket.