Sport

Politikai hátszéllel virágzik az FTC

Bors

Létrehozva: 2016.06.08.

Életre kel a hajdan oly sikeres FTC vízilabdaszakosztálya, amely négy klasszis pólóst igazolt. A labdarúgók mellett a többi ferencvárosi csapatsportágba is dől a pénz.

Újra aranyakat termelhetnek a ferencvárosi csapatok. A kilencvenes évek közepén a labdarúgók mellett a női kézisek, kosarasok, valamint a hokisok is bajnokok voltak, csak a pólósok szerénykedtek, legutóbb 16 éve nyertek ob-t. Most a sokáig mostohagyerekként kezelt vízilabdázók is eséllyel szállhatnak harcba a dobogós helyezésekért, hiszen a zöld-fehér csapat négy klasszist – Madaras Norbert, Varga Dániel, Szirányi Balázs és Sztefan Mitrovics – igazolt. A játékosok fizetése jelentős anyagi forrást igényel, azaz egyértelmű, hogy a klubnak van pénze rogyásig. 

– Eddig is erős volt a bajnokság, most még izgalmasabb lesz – mondta Kovács István, a 2015-ben és 2016-ban bajnok szolnoki pólósok szakmai igazgatója.

Az FTC szakosztályai közül idén csak a labdarúgócsapat nyert bajnokságot (és Magyar Kupát), a női kézisek nem tudták megismételni tavalyi bravúrjukat. A bajnoki cím megszerzése – tekintve a Gyôr költségvetését – jövőre is bravúrnak számítana. Öltözői pletykák szerint azonban a második vonalban vitézkedő Fradi férfi kéziseit – némi pénzinjekció árán – felsegítenék az élvonalba. 

Egyelőre egyedül a hajdan oly sok dicsőséget szerzett jégkorongozók nincsenek régi rangjukhoz méltóan menedzselve. Pedig egy jó Ferencváros akár indulhatna az osztrák EBEL-ben is.

Az FTC bajnoki helyezései és jövő évi költségvetése:

Labdarúgás 1. hely: 4 milliárd forint
Női kézilabda 2. hely: 800 millió forint
Vízilabda 4. hely: 200 millió forint
Jégkorong 6. hely: 150 millió forint
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek