Sport

A Ferencváros nyerte az Újpest elleni rangadót

MTI

Létrehozva: 2019.05.04.

<p>A már bajnok Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóján szombaton.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

A fennállása 120. évfordulóját ünneplő Ferencváros múlt héten biztosította története harmincadik bajnoki címét, mivel az előző kiírásban bajnok MOL Vidi FC nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát.

A zöld-fehérek így nyomás nélkül léphettek pályára a szinte teljesen megtelt Groupama Arénában a bronzéremért küzdő ősi rivális Újpest ellen.
    
A két csapat történetének 226. bajnoki összecsapását az Újpest kezdte jobban, az első negyedórában Traoré, Pauljevic és Nagy Dániel is tesztelte Dibusz Dénest. Néhány perccel később mégis a Ferencváros szerzett vezetést, egy labdaszerzést követően Davide Lanzafame sarokkal készítette le a labdát, amelyet Varga Roland lőtt a kapuba. A folytatásban inkább a házigazda játszott mezőnyfölényben, ennek ellenére az első félidő hajrájában egyenlített az Újpest: Burekovic szöglete után Nagy Dániel csúsztatott a kapuba.

  A Ferencváros egymást követő tizedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen az Újpest ellen, ráadásul pályaválasztóként immár 36 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban - legutóbb 2017. április 15-én a Vasastól szenvedett vereséget a Groupama Arénában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek