Sport

Lánya miatt mondott le Luis Enrique

(t. n.)

Létrehozva: 2019.06.21.

Családi okokra hivatkozva váratlanul lemondott a spanyol szövetségi kapitányi tisztségéről Luis Enrique. Úgy hírlik, hogy az edző nagyobbik lányánál súlyos gondok léptek fel.

Forrás: AFP

Klubszimpátiától függetlenül az egész futballvilág azért szorít, hogy a játékosként és edzőként is sikeres Enrique családi problémája minél előbb megoldódjon. A 49 éves szakember a hét közepén levélben je­lezte a spanyol fociszövetségnek, hogy 11 hónappal a kinevezése után kénytelen lemondani a szövetségi kapitányi tisztségéről. Helyére állandó segítője, a válogatottat az utóbbi három meccsen győzelemre vezető Roberto Moreno került.

„Lemondok, mert az a súlyos családi probléma, ami március közepe óta hátráltatja a munkavégzésemet, továbbra is fennáll. Köszönöm a szövetségnek, a stábtagoknak és a játékosoknak, hogy rugalmasan kezelték a helyzetemet. Emellett köszönöm a média diszkrécióját is” – üzente írásban Enrique, aki a Málta elleni Eb-selejtező előtti napokban kapott rossz hírt, és utazott haza azonnal Barcelonában élő családjához.

Egyébként tény­leg le a ka­lappal a spanyol sajtó előtt, mert sehol egyetlen cikk sem jelent meg a szakember problémájával kapcsolatban. Mindazon­által a jól értesültek szerint a háromgyermekes edző nagyobbik lányának, Sirának az egészségi állapotával vannak ko­moly gondok. Egyesek úgy tudják, a 18 éves lány leukémiás, mások szerint viszont a spanyol utánpótlás díjugrató válogatottban szereplő gyermek olyan súlyos balesetet szenvedett lovaglás közben, hogy lebénult. De utóbbi hírnek mond ellent az, hogy néhány hete még versenyzett Sira.

– Nem ilyen körülmények között szerettem volna kapitány lenni, de vannak olyan helyzetek, amiket nem tudunk irányítani – vallotta be a jövő nyárig kinevezett Moreno, aki 13 hónap alatt már a 4. spanyol szövetségi kapitány. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek