Sport

Rejtélyes betegség támadta meg Gergőt

K. B.

Létrehozva: 2019.10.17.

Egyelőre talány, mi történik a Mezőkövesd-Zsóry 13 éves kapustehetsége, Tóth Gergő lábával. Az eddig energiától duzzadó fiú pár perc séta után nem bír tovább járni.

Orvosról orvosra járnak szülei a fiatal kövesdi focikapussal, akit szeptemberben döntött le a lábáról egy eddig ismeretlen betegség. Gergőről két éve a Bors írt, amikor labdaszedőként elsírta magát, miután a Mezőkövesd–Balmaz-újváros NB I-es bajnokin (2-2) nem sietett visszaadni a labdát a vendégek akkori játékosának, Eke Uzomának, aki ezért leordította a fejét. A fiú békét kötött a nigériai védővel, és azóta hajszolta álmát, hogy egyszer NB I-es kapus legyen, ám jelenleg rejtélyes okból egy pár perces sétától is teljesen elgyengülnek a lábai.

– Szeptember elején volt egy tüszős mandulagyulladása, abból kigyógyult, aztán kezdődtek az aggasztó tünetek: egyszer csak nem bírta a sétákat – mesélte a Borsnak Gergő édesanyja, Tóth Istvánné. – Azonnal orvoshoz fordultunk, több vizsgálatot is végeztek rajta, de egyelőre mind negatív lett. Most újabb eredményre várunk, de egyelőre rejtély, mi történik a fiammal.

Gergő azóta a fociedzéseket sem tudja látogatni, suliba ugyan még jár, viszont a tanárok is jelezték a szülőknek: fiuk panaszkodik a lábára, nem bírja a sétákat.

– A térdemnél fáj, ha pár percet sétálok, elfárad és nem bírok tovább menni. Az orvosok azt mondták, minden rendben lesz, de már a foci is nagyon hiányzik – mondta lapunknak Gergő. A család egyébként szerény körülmények között él, egy 73 négyzetméteres házban laknak heten, az édesanya rokkantnyugdíjából és az édesapa fizetéséből élnek, Gergő pedig szüleivel osztozik egy szobán. Ezért a Mezőkövesd mindent megtesz játékosa megsegítéséért, a gyógyulásával járó költségek csökkentésére hamarosan gyűjtést szervez a klub.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek