Kisütötték a siker receptjét Lipóton: a helyi focicsapat – amelyben több pék gyártja a kiflit – előnyből várja, hogy kiszórja a ZTE-t a kupából.
Forrás: MTI
Lipóton a focisták nemcsak rúgják a „kiflit”, sütik is: a kupában menetelő helyi csapat öt játékosa is a klub névadó tulajdonosánál, a Lipóti Pékségnél dolgozik. Napi nyolc órában úgy szórják a lisztet, mint ahogy a nyolcaddöntő első meccsén megszórták góllal az NB I-es Zalaegerszeget.
– Heti 3–4 napot dolgozunk a pékségben, a nosztalgiakifliket gyártjuk: kelesztőbe tesszük a tésztát, nyújtjuk, hajtogatjuk, minden munkafolyamatban részt veszünk – mesélte a Borsnak a focicsapat 23 éves játékosa, Tóth László, aki társaival, Zimonyi Dáviddal, Farkas Zoltánnal, Csete Zoltánnal, Nyári Martinnal és Schillinger Richárddal dolgozik együtt. – Általában egyszerre vagyunk beosztva. Mindannyian Győr közelében lakunk, én szoktam kocsival felvenni a többieket, és úgy megyünk dolgozni hajnalban. Meló után maradunk Lipóton edzésen – tette hozzá.
A csapat egyébként olyan friss, mint egy ropogós kifli, ugyanis az NB III-as tavaszi szezon csak márciusban rajtol, minden adott, hogy ismét bucira verjék a Stieber Zoltán fémjelezte egerszegieket.
– Nálunk van a lélektani előny! Az pedig, hogy élvonalbeli focisták ellen játszhatunk, csak motivál minket – mondta Tóth.
A csapat 90 százaléka főállás mellett focizik: van, aki papír-ipari, más takarítócégnél. Varga Péter edző is melózik: ő egy fuvarozó cégnél, de ma egy győzelmet szállítana Lipótra.