Sport

Mit esznek, isznak Európa drukkerei?

Bors

Létrehozva: 2020.03.01.

Nem futball a futball a szurkoló számára, ha a lelátón nem rágcsálhat, iszogathat meccs közben. Éppen ezért a nagy stadionok már komoly figyelmet fordítanak az étel- és italkínálatra.

Forrás: AFP

Körülnézve Európa stadionjaiban megállapítható: a britek ételkínála­ta a legínycsiklandóbb, és a nézők között a legnépszerűbb étel a steak. Az angol, ír, skót futballőrült úgy szereti a bélszínt, ha azt húslevessel felöntik, majd három órán át gőzölik. Ezt követően pedig forrón tálalják, mellé pedig húsos pitét kínálnak.

Az észak­írek más úton járnak, inkább hamburgert, kávét, sima húslevest vásárolnak. Európa 54 országa közül tizenhatban a legnépszerűbb a pirított napraforgómag, azaz a szotyi, további kilencben a jéghideg sör elmaradhatatlan.

Íme néhány szokványostól elütő stadionbüfé-kínálat.

Bosznia: sózott szőlő tökmaggal.

Belgium: chips majo­nézzel.

Csehország: a klobása, azaz kolbász mérhetetlen mennyiségű sör kíséretében.

Észtország: leves, hot dog, hagymás kenyér.

Németország: bratwurst, azaz sült kolbász plusz sör.

Izland: pizza, hot dog, de csakis szódavízzel.

Olaszország: kolbászos hagymás szendvics.

Málta: szendvics kapucsínóval.

Portugália: bifanas (sertéssteakszendvics), entermeada (szalonnás szendvics).

Oroszország: szotyi és földimogyoró.

Törökország: kofte emek (húsgombócos szendvics), aryan (sós jughurtital).

Wales: húsos pite teával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek