Sport

Megtáltosodott a válogatott Rossival

Bors

Létrehozva: 2020.10.16.

Hihetetlen őszt produkál a magyar válogatott Marco Rossival. Az olasz szövetségi kapitánnyal az utóbbi 40 évben először tudott a nemzeti együttesünk négy nála magasabban jegyzett ellenfelet legyőzni.

Nagyszerű érzés megélni, hogy a magyar fociválogatott enyhe túlzással ma már szinte bárki ellen felveszi a versenyt a világon. Egészen elképesztő, amit Rossi irányításával szeptember óta művel a csapat, amely tétmeccsen idegenben legyőzte a törököket (1-0), a bolgárokat (3-1) és a szerbeket (1-0), és döntetlent játszott az oroszokkal (0-0).

Feltűnő, hogy ezeken a találkozókon mindössze egyetlen gólt kapott válogatottunk, ami az alapja a jó eredmények elérésének. Egyedül az oroszok elleni szűk hazai zakó (2-3) ron­dít bele valamelyest az őszi idillbe, de még így is 50,7 százalé­kos mutatót (10 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség) tudhat magáé­nak a 21 meccs óta dirigáló Rossi, ami Mezey György (35 meccs: 63,81%), Egervári Sándor (34 meccs: 57,8%) és Dárdai Pál (7 meccs: 66,67%) korábbi kapitányok teljesítményével vetekszik. Sőt az olasz szakember a nagy skal­pok begyűjtésében túl is szárnyalja elődeit, az elmúlt 40 évben ugyanis csak vele tudott a magyar válogatott legalább 4 nála magasabb jegyzett ellenfelet – Horvátország, Wales, Tö­rökország, Szerbia – legyőzni.

Fantasztikus dolog lenne, ha ez a sor november 12-én Izlanddal bővülne, mert ez azt jelentené, hogy sikerült kiharcolni az Eb-szereplést. És azt se feledjük, hogy ebben a hónapban akár a Nemzetek Ligája-csoportunkat is megnyerhetjük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek