Máris megkezdi a felkészülést az őszi Mr. Olympia és Arnold Classic nemzetközi versenyekre Molnár Péter profi testépítő. Ehhez napi hatszor eszik (az egyik) legjobb magyar testépítő.
A tavaly óta profi 39 éves Molnár szerint nemcsak itthon, külföldön is kevés a profi testépítő. Pétertől tudjuk, ennek részben az az oka, hogy az amatőr versenyeken is tisztességes pénzdíjak vannak, a dubaji amatőr elsőség például ugyanúgy 100 ezer dollárt ért (37 millió Ft) mint az őszi Arnold-viadal. A magyar testépítő eddig nem próbálhatta ki magát a nemzetközi, profi mezőnyben, hiszen eddig amatőr kategóriában indult, ott viszont több, mint 100 versenyen aratott győzelmet.
40-41 éves koromig tervezek versenyezni, az amatőr ligában letettem a nevem, és szeretnék a profi mezőnyben is kiteljesedni. Az Arnold Floridában lesz, a Mr. Olympia Ohióban, előtte részt veszünk néhány előversenyen, hogy a bírák is megismerjenek
– nyilatkozta a Borsnak Molnár, aki nemcsak ebben az időszakban figyel oda magára.
– Nem engedem el magam, sokkal megterhelőbb nagy kilengésekkel élnünk, így veresenyidőszakon kívül is ügyelek a testsúlyomra, az étkezésemre, izomzatomra – magyarázta Molnár, aki heti hétszer edz, alkalmanként naponta kétszer, kardiózással kezd, aztán kiegészítő testrészekkel folytatja, majd este a nagy izomcsoportokkal.
– Ehhez naponta hatszor kell ennem optimalizált kalóriamennyiséggel számolva. Ha a testzsírszázalékot kell csökkenteni, kevesebb szénhidrátot fogyasztok – mondta a 174 centis sportoló, akinek 91 kilóra kell lefogynia, ehhez mintegy napi 4500 kalória körüli mennyiségű ételt fogyaszt. – Táplálékkiegészítő szponzorom termékei, vitaminjai és egészséges élelmiszerei megkönnyítik a felkészülésemet. Kerülöm a tartósított és többszörösen feldolgozott ételeket. Sok húst és zöldséget fogyasztok, attól függ, mennyire terhelem magam aznap.
Az 52 centis bicepszű, fekvenyomásban 230 kilogrammos csúccsal rendelkező Molnár az elmúlt 10 évben rengeteg versenyt nyert, de az idén végérvényesen történelmet akar írni a nemzetközi élmezőny meghódításával.