Sport

Koronavírus végzett a világhírű dartsossal – mindössze 33 éves volt

Bors

Létrehozva: 2021.08.24.

Fájóan fiatalon, 33 esztendősen meghalt a világ egyik legismertebb dartsjátékosa, az ausztrál Kyle Anderson, akivel a koronavírus szövődményei végezhettek.

Fiatalon, 33 éves korában elhunyt Kyle Anderson profi dartsos. Az ausztrál játékos hét PDC-világbajnokságon szerepelt, négyszer el is jutott a legjobb 32 közé. Két, televízió által is közvetített kilencnyilast dobott: a 2013-as vb-n Ian White ellen, míg a 2017-es Eb-n Michael van Gerwennel szemben.

Anderson 2020-ban lemondott a Pro Tour kártyájáról, amivel a profi között versenyezhetett, mert a koronavírus-járvány idején az utazások helyett inkább a családjával szerette volna tölteni az idejét. Habár halálának okáról hivatalos információ nincs, nagyon valószínű, hogy a Covid szövődményei végezhettek vele. A vírus mellékhatásaként cukorbetegség alakult ki nála, két hete pedig egy kórházból posztolt fotót, amin egyáltalán nem festett jól, és amihez ezt írta: „Kezd túl gyakorivá válni”.

– Őszinte részvétünket és jókívánságainkat fejezzük ki Kyle családjának és barátainak ebben a nagyon szomorú pillanatban, különösen a feleségének és gyermekeinek – írta Barry Hearn, a PDC szervezet elnöke. – Kyle rövid életű karrierje során elért eredményei kiemelkedőek voltak, főleg az Auckland Darts Masters-en elért tornagyőzelem, ami megfelelő módon kárpótolta őt az álma követése érdekében hozott áldozatokért. Népszerű játékos volt, tehetsége és elhivatottsága inspirációt adott a világ többi dartsosának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek