Sport

Olyan súlyosan ledöntötte a koronavírus a magyar sportolót, arra gondolt, ennyi volt megírva neki

Bors

Létrehozva: 2021.10.14.

<p>Nagyon megviselte a koronavírus az Európa-bajnok nagymamát. Az asztaliteniszező Szabó Gabriella megküzdött az életéért. Támasza férje, az olimpiai bajnok birkózó, Kocsis Ferenc volt.</p>

Forrás: MTI

A világ legboldogabb nagymamájának mondta magát az egykori válogatott versenyző. Az egykori szupercsapat, a megszámlálhatatlan BEK-győzelemmel büszkélkedő Statisztika nélkülözhetetlen pingpongozójával madarat lehetett volna fogatni, amikor egy esztendővel ezelőtt megszületett unokája, Benedek.

Gabika, a lányom lepett meg a kis sráccal, bevallom, és ezt mondhatom a férjem nevében is, a nálunk boldogabb embereket nem hordott a föld a hátán – emlékezett azokra a hónapokra Szabó Gabriella. – De, egycsapásra megváltozott minden, amikor elkapott ez a szörnyűség, koronavírusos lettem.

Ahogy azt Gabriella elmondta, többször is majdnem feladta a küzdelmet, néha már arra gondolt, ennyi volt megírva neki az életben.

– Ha Feri, aki a világ legnagyobb küzdője volt a birkózószőnyegen, nem tartja bennem a lelket, nem mondja el naponta, hogy győzni kell, akkor... És, még valami, nagyon meg akartam gyógyulni, hiszen ott volt már Benedek, akit, ahogy egy nagyszülőhöz illik, el akartam kényeztetni.

Gabi szépen, lassan talpra állt, és már "ezerrel" nagymama, akire mindig számíthatnak Benedek szülei.

– Normál esetben, hétköznap dolgozom, edzést tartok Óbudán vagy húsz gyereknek – mondta Szabó Gabi. – Nem versenyistálló az egyesület, nekem a legfontosabb, hogy mozogjanak a gyerekek a tréningeken.

A hét vége viszont kalandos a családban. A nagymama bepattan a kocsijába, és irány Kecskemét, ahol már várja őt a lánya, a veje és persze Benedek, aki már tudja, ha jön a nagyi, akkor szabad a pálya.

– Néha Feri is eljön velem, de inkább akkor próbálja elrontani az unokáját, amikor Beni nálunk van Budapesten. Akkor még a teniszt is hanyagolja. De, már teszteli Benedeket, hogy melyik sportág felé terelje, ha eljön az ideje. Mondtam is neki, felejtse el a birkózást, ugyanis Benedek már most, kézzel olyan jól bánik a labdával, hogy biztosan pingpongos lesz esetleg kézilabdázó. De, az is lehet, hogy kutyaidomár, mert amit kapnak tőle a mi óriásaink, azt csak a szelíd újfundlandiaink viselik el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek