Visszavágó

„Baj lehet” – figyelmeztet a Fradi legendája a visszavágó előtt

szs

Létrehozva: 2022.07.13.

Módosítva: 2022.07.13.

A futballkedvelők zöme abban hisz, az első meccs 0-0-ja után kiadós ruhát kap ma este a Ferencvárostól a kazah Tobol a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. A zöld-fehérek egykori kiválósága, Szergej Kuznyecov viszont óva int a nagy mellénytől.

Forrás: Nemzeti Sport

A Ferencváros egykori, a Novák Dezső vezényelte 1995-ös BL-menetelés során remeklő védője, Kuznyecov számos szovjet utódköztársaság bajnokságait kiválóan ismeri. Természetesen a kazah élvonal kapcsán is képben van.

Amikor „könnyed” visszavágót emlegetnek, beugrik 2019. augusztus 29., amikor a Groupama Arénában a litván Süduva a hazai 0-0-ja után a 66. percig 2-2-re, idegenbeli találatainak köszönhetően továbbjutásra állt a Fradi ellen – érvelt Kuznyecov. "Végül nyert a Ferencváros (4-2), de ma nehéz visszavágó elé néznek Tokmacék, tudniillik a Tobol legalább annyira képzett, mint a Süduva. Azért veszélyes, mert Kazahsztánban folyik a bajnokság, tehát játékban van. Ugyanakkor az FTC Kosztanajban játszotta az első őszi tétmeccsét, amelyen a Sztanyiszlav Csercseszov gárdája nem teljesített meggyőzően."

A Ferencváros célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa-ligában. Ugyanis a Tobol elleni párharc vesztese a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia-ligába kerül át.

"Ha a Tobol vérszemet kap, eljut a kapunkig, abból baj származhat" – így Kuznyecov. "Két szélsőhátvédünknek gyakrabban illene a vonal mellett felnyomulni, majd pontosan középre tálalnia, ugyanis középen tömör a kazah fal.

Kuznyecov kíváncsi a két új középső védő, a dán Rasmus Thelander és a holland Mats Knoster bemutatkozására, a fazonszabász francia Xavier Mercier szabadrúgásai sok jót ígérnek. Tilos feledni, hogy a vendégek egykori szerb válogatottja, a 35 éves Zoran Toszics váratlan elemekkel operál, a vendégek 28-szoros kazah válogatott középpályásának, a kiváló rúgótechnikájú Ashat Tagybergennek pedig életveszélyesek a szabadrúgásai.

A Ferencváros-Tobol BL-visszavágót szerdán 20 órától a Groupama Arénában játsszák (TV: M4 Sport)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek