Az ausztrál Helen Goh szakácsnő a teniszező csillagok étkezési szokásairól árult el érdekességeket.
Helen Goh egykor az Australian Openen a játékosokat kiszolgáló étteremben dolgozott, szorosan együttműködött több kulináris guruval is, együtt etették a legjobb teniszezőket. Meg említette, a sztárok jóval kevesebbet fogyasztanak edzőiknél, egészségügyi személyzetük tagjainál és a versenyzők családtagjainál.
-Martina Hingis szusit és mangót fogyasztott, Anna Kurnyikova a pulyka-szendvicsre esküdött
– nyilatkozta Goh a Sydney Morning Heraldnak.
Pat Rafter ausztrál legenda megrögzött banánrajongó volt, Mary Pierce a grillezett halat szerette citrommal. A
A Williams-nővérek a törzsvendégeim voltak, főként a sült krumplimat kedvelték
– folytatta Goh. -Venus Williams azt mondta, speciális currym miatt megállt a szíve. Máig nem tudom, ez dicséret volt tőle vagy kritika. Mindenesetre aznap kikapott, és többé nem tért vissza a kosztomra.
A 2022-es győztes Nick Kyrgios a tavalyi bajnokságon azt kérte, neki a meccs előtt szusit készítsenek, hozzá banánt, mert az utóbbi előnyös az úgymond "gyorsenergiához". A szerb Novak Djokovics a szigorú diétára esküszik, mellőzi a glutént és a tejtermékeket, csakis zöldséget, fehér húst fogyaszt. Mindig ugyanazt a reggelit veszi magához: két evőkanál méz müzlivel, mellé tök- vagy napraforgómag, továbbá mandula és áfonya dukál.