Árcédulák

Elképesztő számok: Szoboszlai egymaga annyit ér, mint a teljes montenegrói válogatott

lm

Létrehozva: 2023.06.12.

Módosítva: 2023.06.12.

Június 17-én, szombaton a magyar labdarúgó-válogatott Montenegróba utazik Európa-bajnoki selejtezőre. A találkozót jobb esélyekkel várhatják Marco Rossi tanítványai, Szoboszlai Dominik értéke csaknem annyi, mint a teljes montenegrói kereté.

Közel három hónapos kihagyás után folytatódik a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnoki selejtezősorozat, Marco Rossiék ellenfele első körben Montenegró lesz (június 17, szombat 18:00).

Szoboszlai Dominik volt a bolgárok elleni Eb-selejtező legjobbja
Szoboszlai Dominik csaknem annyit ér, mint a montenegrói csapat Fotó: Csudai Sándor / Origo

A montenegrói együttes egygólos győzelemmel kezdett Bulgária ellen idegenben, ezt követte hazai pályán egy 2-0-s vereség Szerbia ellen, most ismét hazai környezetben fogadja a G-csoport másik nagy esélyesét, a magyarokat. A mieink március 27-én rendkívül magabiztos győzelemmel rajtoltak Bulgária ellen (3-0) a telt házas Puskás Arénában.

Rossiék ennek a találkozónak is az esélyesének számítanak. A magyar válogatott keretének összértéke 113 millió euró (41 milliárd forint) a Transfermarkt becslése szerint, Montenegró ezzel szemben 46,5 millió eurós (17 milliárd forint) értékkel büszkélkedhet, a magyarok kerete papíron kétszer erősebb, mint a montenegróié. Érdekesség, hogy Szoboszlai Dominik egyedül majdnem annyit ér, mint a piros mezes csapat, az RB Leipzig 22 éves futballistáját 40 millió euróra (14,5 milliárd forint) taksálják.

A hazaiak legértékesebb játékosa Stefan Szavics és Adam Marusics 7,5 millió euróval (2,7 milliárd forint), előbbi középhátvéd 2015 óta az Atlético Madridot erősíti, utóbbi a Lazio szélsője, viszont sérülése miatt könnyen lehet, hogy lemarad az összecsapásról. Rajtuk kívül a Celtic balszélsőjére, Sead Hakszabanovicsra és a spanyol élvonalbeli Sporting Gijón középcsatárára, Uros Djurdjevicsre kell jobban odafigyelni.

A magyaroknál Szoboszlai mellett Szalai Attilát (14 millió euró/5 milliárd forint), Willi Orbánt (10 millió euró/3,6 milliárd forint), Sallai Rolandot (10 millió euró/3,6 milliárd forint) és Kerkez Milost (10 millió euró, 3,6 milliárd forint) is többre tartják, mint Szavicsot és Marusicsot.

A podgoricai összecsapás után a magyar együttes június 20-án, kedden Litvánia ellen játszik a Puskás Arénában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek