Ibra

Arrogáns vagy sem Szoboszlai? Világsztárhoz hasonlítja magát

MM

Létrehozva: 2024.05.30.

Zlatan Ibrahimovic példáját hozta föl Szoboszlai Dominik.

Az arrogancia vádját visszautasítja, inkább csak Zlatan Ibrahimovic módjára bízik önmagában Szoboszlai Dominik. A Liverpool és a magyar válogatott 23 éves középpályása a Forbes magazinnak nyilatkozott többek között arról, hogy sokan félreértik a felfogását.

Szoboszlai Dominik 20240326_1022_KAR
Szoboszlai visszautasítja az arrogancia vádját / Fotó: Árvai Károly

A lipcsei szerződéséből tavaly nyáron 70 millió euróért (27 milliárd forint) kivásárolt Szoboszlai minden várakozást felülmúló őszi produkciója után tavasszal némileg visszaesett, a szezon végén már csak csere volt Jürgen Klopp csapatában. Ebben kétségkívül közrejátszott az újévi sérülése is. A 45 tétmeccsen elért mérlege (7 gól, 4 gólpassz) még így is a legjobb liverpooli középpályássá teszi, de az összesen 2700 játékperce valóban jelzi, hogy sokkal kevesebb időt töltött a pályán, mint hasonló mennyiségű mérkőzésen, mint az előző szezonban Lipcsében (46 tétmérkőzésen összesen 3709 percnyi játék). Az őt ért kritikák mindenesetre tavasszal sokasodtak és erősödtek, mégsem engedte, hogy ez megrengesse az önbizalmát.

– Ilyen vagyok, ilyen a habitusom. Néhányaknak arrogánsnak tűnhetek. Én azonban nem nevezném ezt arroganciának, sokkal inkább önbizalomnak, ahogy Ibrahimovic mondta egyszer. Kell az önbizalom ahhoz, hogy tudd tartani ezt a szintet, ez nem olyan egyszerű a mindennapokbanmondta Szoboszlai Dominik, ami az angol sportsajtóban sok helyütt idéztek.

Ibrát nem érdekelte Szoboszlai

Korábban egyébként a magabiztosságáról (olykor önhittségéről?) is híres Zlatan Ibrahimovic is beszélt hellyel-közzel Szoboszlaival kapcsolatban. Persze a tavaly 41 évesen visszavonult legendás svéd csatár akkor sem hazudtolta meg önmagát. A Forma–1 Las Vegas-i versenyének egyik díszvendége volt, amikor mikrofonvégre kapta az M4 Sport riportere.

Ujvári Máté viccelődve megpróbálta a magyar válogatottba csábítani Ibrát, a nagydumás (ex)focista pedig vette a lapot. A kérdésre, hogy véglegesen vonult-e vissza, a világsztár visszakérdezett: miért, szükségünk lenne rá? Amikor a tévés Szoboszlai nevének emlegetésével próbált neki kedvet csinálni ehhez, Ibrahimovic így replikázott:

– Nem azt kérdeztem, hogy ki játszik nálatok, hanem, hogy mennyit ajánlotokjelezte, hogy számára nem Szoboszlai személye lenne a legfőbb vonzerő.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek