Bajnokok Ligája

Kiderült a világsztár titka a BL-elődöntő előtt: így babrálna ki Szoboszlaival is

LL

Létrehozva: 2024.05.08.

Nem akármilyen áldozatokat hoz Toni Kroos nap, mint nap azért, hogy tartsa a csúcsformáját. A Real Madrid klasszisának öccse árulta el a kulisszatitkot.

A szezon hajrájában a legjobbaknak még plusz feladatok is jutnak a június 14-én kezdődő németországi Európa-bajnokság előtt. A mieink ellen (június 19., Stuttgart) készülő német válogatott régi-új vezére Toni Kroos például a spanyol bajnoki címet már megnyerte ugyan a Real Madriddal, de – legalább – egy fontos meccs vár még rá a Bajnokok Ligájában is. Szerda este (21.00, tv: M4 Sport) jelenlegi klubcsapata a korábbit, a Bayern Münchent fogadja az akár döntőnek is beillő elődöntő visszavágóján.

Toni Kroos a müncheni "odavágón", volt csapat ellen szenzációs gólpasszt adott Viníciusnak
Toni Kroos a müncheni "odavágón", volt csapat ellen szenzációs gólpasszt adott Viníciusnak         Fotó: NurPhoto via AFP

A Münchenből 10 évvel ezelőtt Madridba igazolt középpályásról az öccse, a már edzőnek állt Felix Kroos elárulta, bátyjának hogyan sikerült immár 34 évesen újra bomba formába lendülnie.

Azt hiszem, már az év eleje óta mellőzi az édességeket.

Az ilyesmiken múlnak az emberi teljesítmény kis százalékpontjai, amiket még kipréselhet magából – mondta a Real-sztár fivére, hozzátéve: bátyja a korábbiaknál több időt és energiát szán a plusz erőnléti edzéseire és a tudatos regenerációjára.

– Ezért számomra egyáltalán nem meglepő, hogy tavasszal újra olyan szezont produkál, amilyet a Realnál eltöltött évtizede során már a korábbiakban is – elmélkedett a korábbi Bundesliga-focista (Werder Bremen, Union Berlin) Felix Kroos annak összetevőiről, hogy a bátyja nem csak csúcsformában focizik, de kora ellenére a sérülések is elkerülik.

Toni Kroos elsősorban a hazai Eb-re tekintettel durálta neki magát a korábbiaknál is egészségesebb életmódra. Márciusban, közel három év múltán vissza is tért a német nemzeti tizenegybe. Sőt, rögtön mindkét felkészülési meccsen egy-egy pazar gólpasszal jelezte: az immár 108-szoros válogatott klasszis visszatérése óriási nyereség az évek óta botladozó Nationalelfnek, személyében igazi vezérrel erősödött Julian Nagelsmann csapata. 

Ezek szerint az már csak „mellékhatás”, hogy Kroos tavasszal a Realban is remekel. 

A szombaton, a Cádiz legyőzésével bebiztosított 36. spanyol bajnoki cím után, a szintén rekordot jelentő 15. BL- (illetve BEK-) győzelem lehetőségéhez az idegenbeli 2-2 után kéne kiejteni az elődöntőben. A továbbjutó csap össze a trófeáért a június 1-jei, londoni fináléba már bejutott Borussia Dortmunddal.

– Ezek az ő meccsei. A nagy téttel bíró meccsek: az elődöntők, döntők, egyenes kieséses mérkőzések. Az ilyenek még ma is extrán motiválják, ilyenkor talán a szokásosnál is picivel jobban élvezi a játékot – mondta Toni Kroosról az öccse. Itt tegyük gyorsan hozzá: a nyári Eb-n nem ilyen fontos meccsen, „csak” a második csoportkörben csap össze a Kroosra épített német és a Szoboszlai Dominik vezérletével játszó magyar válogatott. Posztjaik révén éppen egymással találkozhatnak majd szembe a legtöbbször a pályán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek