Gyógyítás

Harc az idővel, ők segítenek a sérült magyar válogatott játékosoknak

LM

Létrehozva: 2024.06.12.

A magyar labdarúgó-válogatott első németországi tréningén 24-en vettek részt, ketten pedig egyéni edzésmunkát végeztek. Lapunk megnézte, kik azok, akik azért dolgoznak, hogy minél jobb állapotba kerüljenek a nemzeti együttes játékosai.

Az Európa-bajnokság kezdete előtt több válogatottat is sérüléshullám sújt. A lengyelek részéről Robert Lewandowski biztosan kihagyja az első csoportmeccset Hollandia ellen, amely pedig Frenkie De Jongot és Teun Koopmeinerst kénytelen nélkülözni az egész tornán. A magyar válogatott szintén nem tud a maximális, 26 fős keretével készülni.

Callum Styles számára valóra vált álom lesz az Eb-szereplés
Callum Styles és Loic Nego egyelőre a csapattól külön edzettek / Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Loic Nego még az Írország ellen felkészülési találkozón szenvedett sérülést, Izrael ellen pedig Callum Stylesnak és Szoboszlai Dominiknak kellett idő előtt elhagynia a pályát. A jelek szerint a válogatott csapatkapitánya jól van, ugyanis kedden már teljes értékű edzésmunkát végzett Németországban. Nego és Styles viszont a többiektől elszeparálva, egyénileg készült a kontinenstornára. Hivatalos információ nincs arról, hogy bármelyikük is kihagyná a Svájc elleni nyitótalálkozót, az orvosi stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy Marco Rossi mind a 26 játékosára számítani tudjon.

A válogatott csapatorvosa jelenleg Szilas Ádám, akinek a munkáját négy fizioterapeuta segíti. Fehér József, Halmai Tamás, Makkai Ádám és Végh Barnabás Németországban is azon dolgoznak, hogy mindenki egészséges és fit tudjon maradni. Rajtuk kívül Schuth Gábbor és Szigeti György erőnléti edzők figyelik folyamatosan a két sérült játékos helyzetét.

Az MLSZ oldalát megvizsgálva kiderült, hogy Marco Rossi munkáját összesen 17 ember segíti. A magyar válogatott szombaton kezd Svájc ellen (15:00, M4 Sport), ezt követően június 19-én, a házigazda Németország ellen folytatja a szereplést (18:00, M4 Sport). Végül június 23-án, Skócia ellen (21:00, M4 Sport) zárulnak az A csoport küzdelmei.

@borsonline Szoboszlainak ízlenek a vegán ételek. Szoboszlai Dominik kipróbálta a vegán étrendet a magyar válogatott edzőtáborában. #bors #szoboszlai #szoboszlaidominik #langadam #telki #bors #magyarvalogatott #focieb2024 #hungary #magyar #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek