LELKIFRÖCCS

"Ürességet éreztem” – Király Gábor kiöntötte a lelkét élete mélypontjáról

LL

Létrehozva: 2024.06.12.

Kívülről örökké bohókásnak tűnt, mégis lelki válságba került Király Gábor. Hasznos tanácsot kapott az Aranycsapat legendás kapusától.

Terjedelmes interjút készített Király Gáborral a svájci Blick. Az öt éve visszavonult klasszis futballkapus beszélt többek között arról, hogy nem érzi magán az idő múlását, hiszen a sok feladat fiatalon tartja; a pályafutása mérföldköveiről; a szombathelyi életéről és klubjáról, a Király Sportegyesületről; a mai magyar válogatott esélyeiről az Európa-bajnokságon – és egy kevesek által ismert, korábbi lelki válságáról.

Király Gábor elárulta: Grosics Gyulának hála nagyon nehéz időszakot vészelt át a Herthánál
Király Gábor elárulta: Grosics Gyulának hála nagyon nehéz időszakot vészelt át a Herthánál        Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A 48 éves Király anno gyakran bohóckodott kicsit a szurkolóknak, mégis volt egy időszaka a Herthánál, amikor krízisbe került.

– Akkoriban rengeteget edzettünk és dolgoztunk, mégsem jöttek az eredmények, ezért még többet dolgoztunk. Mindez egy idő után önbizalomhiányhoz és hibákhoz vezetett.

Ördögi kör volt. Ürességet éreztem, már az utcára sem akartam kimenni, azt kérdezgettem magamtól, hogy egyáltalán miért csinálom ezt az egészet?

A karácsonyi szünetben aztán véletlenül összefutottam Grosics Gyulával, a hajdani magyar Aranycsapat kapusával. Látta a tekintetemben, hogy valami nem stimmelt, és adott egy fontos tanácsot: vonuljak vissza a nyilvánosságtól, ne adjak több interjút, koncentráljak kizárólag az edzésekre és a regenerációra. Amikor visszatértem Berlinbe, tartottam egy sajtótájékoztatót, amelyen nyugalmat kértem, elmondtam, miért nem nyilatkozom nyárig. A média megértette ezt, és pontosan így is történt. Én újra megtaláltam önmagam – emlékezett vissza Király Gábor.

A svájci interjúról bővebben az Origón olvashatsz.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek