Rangadó

Dráma után a 101. percben vertük Skóciát, összejöhet a nyolcaddöntő

LM

Létrehozva: 2024.06.23.

Módosítva: 2024.06.23.

A magyar labdarúgó-válogatott győzelmi kényszerrel lépett pályára az Európa-bajnoki utolsó csoportmérkőzésén Skócia ellen. Varga Barnabás a második félidő derekán hosszú percekre elterült a földön, Csoboth Kevin pedig a 101. percben mattolta az ellenfelet, ezzel a válogatott továbbjutási esélyei élnek a nyolcaddöntőre.

A magyar labdarúgó-válogatott nem szerzett pontot az első két összecsapásán az Európa-bajnokságon, ezzel Marco Rossiéknak mindenképpen győzniük kellett Skócia ellen, hogy éljenek a továbbjutási esélyei a nyolcaddöntőre. Varga Barnabás ijesztő sérülése miatt hosszú percekre megállt a játék, a hajrában pedig több ziccert is kialakított az együttes, Csoboth Kevin 101. percen lőtt góljával pedig a magyar válogatott elképesztő győzelmet aratott!

MIR_8160
Hihetlen győzelem, a magyar válogatott az utolsó pillanatban győzte le Skóciát Fotó: Mirkó István

Rossi két helyen változtatott a kezdőcsapatban Németországhoz képest. Botka Endre Fiola Attila helyére került be, Callum Styles pedig Nagy Ádám helyén bizonyíthatott. A találkozó elején Bolla Bendegúz remek lövését védte Angus Gunn. Az első félidő legvégén Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Willi Orbán fejelte a kapufára a labdát. Gól nem született, de a magyar válogatott veszélyesebben játszott az ellenfelénél.

A második játékrész derekán Varga Barnabás egy felívelést követően ütközött, és azonnal elterült a földön. Az orvosi segítség azonnal érkezett, Szoboszlai a hordágy bevitelében is segédkezett. A találkozó hosszú percekre megállt, végül Varga nyakmerevítővel, hordágyon távozott a pályáról. A helyszíni beszámolók szerint eszméleténél van és kommunikált az orvosokkal, akik ezt követően a kórházba szállítják kivizsgálásra.

A hajrában több ziccert elrontott a válogatott. Először Schäfer lövését védte Gunn, majd Szoboszlai próbálkozását is hárította. A csereként beálló Csoboth Kevin a 93. percben kapufára lőtte a ziccerét. Már úgy tűnt, hogy vége az összecsapásnak, de a 101. percben megint érkezett Csoboth, aki ezúttal nem hibázott és hőssé vált!

Ezzel a válogatott három ponttal zárta a csoportkört, ezzel pedig meglehet az esély a nyolcaddöntőbe való továbbjutásra.

Ehhez a következő kell:
Hétfőn Horvátország ne verje meg Olaszországot, Albánia ne győzzön a spanyolok ellen.
Kedden Anglia győzze le Szlovéniát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek