Harcos

Szívszorító siker, halálos betegség után ért fel a csúcsra az olimpikon

LM

Létrehozva: 2024.07.30.

Világsztárokból nem volt hiány a női 400 méteres gyorsúszás döntőjében. A legvégén az ausztrál Ariarne Titmus örülhetett a legjobban, aki ezzel már háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Szűk egy évvel ezelőtt azonban még komoly volt az aggodalom.

Elképesztő izgalmakat kínált a női 400 méteres gyorsúszás döntője a párizsi olimpián. A mezőnyben ott volt a hétszeres aranyérmes, 18-szoros világbajnok Katie Ledecky, az új világsztárnak kikiáltott, mindössze 17 éves Summer McIntosh, valamint az ausztrálok csillaga, Ariarne Titmus. Végül utóbbi örülhetett a legjobban, aki 3 perc 57.49-es idejével mindenkit maga mögé utasított.

Ariarne Titmus
Ariarne Titmus mindenkit maga mögé utasított a 400 méteres gyorsúszás döntőjében Fotó: AFP

Titmus ezzel a harmadik olimpiai aranyérmét szerezte, és még mindig csak 23 éves. A sportolónő elképesztő teljesítményéről a The Guardian írt hosszan, kezdve azzal, hogy két évvel ezelőtt elvette Ledecky nyolc éven át őrzött világbajnoki csúcsát. A 2023-as világbajnokságon Titmus a történelem során először 3 perc és 56 másodperc alá került, és több mint három másodperccel múlta felül legközelebbi riválisát.

Ariarne Titmus pokoli szeptembere

A nagyszerű vb-szereplését követően azonban szomorú hírt kapott. Egy deréksérülés miatt elvégzett MRI-vizsgálat két daganatot mutatott ki a jobb oldali petefészkében. Szerencsére még korai stádiumban vették észre az orvosok a bajt, így a műtét után hamar vissza tudott térni az edzésekhez.

„Sportolónak lenni nehéz. Nőnek lenni nehéz. Az elmúlt hónapban többet tanultam a testemről és arról, hogy mire képes. Megtanultam, hogy az, hogy fitt és egészséges vagy, nem jelenti azt, hogy immunis vagy ezekre a dolgokra. Áldottnak érzem magam, hogy még azelőtt rátaláltak a daganatokra, mielőtt nagyobbak lettek volna, és komoly hatással lettek volna az egészségemre” – írta a közösségi oldalán tavaly szeptemberben Ariarne Titmus.

Titmus ezen felül a 200 méteres gyorsúszáson, a 4x200 méteres váltón, és a 800 méteres gyorsúszásban áll rajthoz Párizsban.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek