CSÚCSFORMA

Rekordok az edzésen, őrületes formában várja az olimpiát a magyar klasszis

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.10.

Noha a kajak-kenu sportban az egymástól eltérő vízfelületek és időjárási viszonyok miatt nem tartanak nyilván világcsúcsidőket, Csipes Tamara eredményei enyhén szólva is szenzációsak.

A Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka, Csipes Tamara kirobbanó formáján szinte válogatottbeli társai is csodálkoznak. A 34 éves kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó a szolnoki edzőtáborban 500 m-es távon 1:42 perces időt lapátolt, sorozatban szinte a „kisujjából” szórja ezeket az időeredményeket, és ez remek hír az olimpia előtt. Jelenleg az egyes hajókban gyakorolnak párizsi jelöltjeink, és Tamara túlzás nélkül szinte repül a Tisza vize felett, másodpercekkel jobb időket megy, mint az előző két olimpia győztesei.

Csipes Tamara
Csipes Tamara kirobbanó formában van (Fotó: Árvai Károly)

A 2016-os riói játékokon Kozák Danuta 500 méteren 1:52.494-es idővel nyert aranyérmet, a 2021-es tokiói ötkarikás versenyen pedig az új-zélandi Lisa Carrington 1:51.215-tel győzött. Jelenleg Csipes Tamara magasan veri ezeket az eredményeket. 

Csipes párosban Gazsó Alida Dórával alkot szép jövőt sejtető egységet, továbbá – egy más összeállításban – címvédő négyesünk (Pupp Noémi, Fojt Sára, Gazsó, Csipes) a következő napok során csiszolja majd össze a mozgását. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek