ÉRETTSÉG

Dárdai legkisebb fia berúgta az öltözőajtót a Bundesliga-csapatnál

LL

Létrehozva: 2024.07.17.

Lenyűgözte új főnökeit Dárdai Bence a VfL Wolfsburgnál. 18 éves létére csodálják az érttségét és a testbeszédét.

Sokan féltették, de Dárdai Bence meggyőzően kezdte pályafutása új fejezetét, immár a VfL Wolfsburg német élvonalbeli klubjában. A 18 éves támadó középpályás a másodosztályban ragadt Hertha BSC-nél lejáró szerződését kihasználva szerződött a Volkswagen-konszern révén tehetős Bundesliga-középcsapathoz, ahol már a felkészülés első napjaiban valósággal lenyűgözte Ralph Hasenhüttl vezetőedzőt.

Új főnökei rácsodálkoztak a 18 éves Dárdai Bence érettségére és testbeszédére
Új főnökei rácsodálkoztak a 18 éves Dárdai Bence érettségére        Fotó: Facebook/vflwolfsburg

A jelek szerint nem csak gyorsan beilleszkedett, de máris be is bizonyította a tehetségét Dárdai Pál legkisebb fia.

Lenyűgöző, hogy az ő korában máris milyen a fellépése: megvan a kellő testbeszéde. Meglátszik rajta, hogy játszott már néhány meccset. Nagyon érdekes játékosnak tűnik számunkra. Nagyon érdekesnek 

– nyomatékosította elismerő szavait az osztrák Hasenhüttl, aki korábban (2016-18) Gulácsi Péter és Orbán Willi (valamint Kalmár Zsolt) trénere is volt Lipcsében, majd közel négy évig az angol Southampton szakvezetőjeként dolgozott, mielőtt márciusban Wolfsburgba szerződött.

Lapértesülés szerint az egyik edzőmérkőzést a kispadról végignéző sportigazgatónak, Sebastian Schindzielorznak is az tűnt föl, mennyire érett a "kis Dárdai".

Próbálom a legjobbamat nyújtani a felkészülés során. Aztán majd az edző eldönti, kapok-e játékperceket. Ha arra van szükség, szívesen játszom az U19-ben is, mert egyszerűen szeretek futballozni

– mondta a német-magyar tehetség.

A tavaly U17-es Európa-bajnoki címet nyert, bátyjaihoz hasonlóan a korosztályos válogatottakban német színekben futballozó (jelenleg U18-as válogatott) Dárdai Bence az előző szezonban apja irányításával dolgozott a Herthánál. Dárdai Pál elárulta róla, hogy a felnőttcsapat játékosai szinte maguk közé követelték akkor még csak 17 éves fiát. Ősszel 8 másodosztályú és egy kupameccsen játszott a berlini profiknál (a végén másodikként feljutott Kiel otthonában csereként beállva főleg az ő játékának és gólpasszának köszönhetően fordítottak 3-2-re). Októberi bokasérülése után viszont hónapokra kiesett, majd a szerződéshosszabbítása körüli hercehurca is közrejátszhatott, hogy tavasszal csak a juniorokhoz térhetett vissza. 

Ekkor már számos német és külföldi klub érdeklődéséről lehetett olvasni vele kapcsolatban. Apja szerint "120 ajánlata volt szerte a világból" (köztük sztárklubokkal, a Juventustól a Liverpoolig), testvérei és édesanyja kérlelése ellenére hagyta ott a Herthát és a berlini családi fészket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek