Szívszaggató

Könnyeivel küzdve szólalt meg a szívrohamot kapott olimpikon édesanyja

K. C.

Létrehozva: 2024.07.27.

Újabb részleteket tudtunk meg Ónodi Henrietta állapotáról.

Mint arról korábban a Bors is beszámolt, Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott, jelenleg is kórházban van. Az egykori tornász 1992-ben aranyérmet nyert a barcelonai olimpián.

Párizs olimpia 2024
Fotó: NurPhoto via AFP

Ónodi Henrietta családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag óriási kihívást jelentenek a történtek. Emiatt még a pénteki nap folyamán az olimpiai bajnok testvére, Ónodi Barbara bejelentette, hogy pénzt gyűjtenek Henrietta kezelésére. 

S bár a tornásznő túl van az életveszélyen, nővére szavaiból érződik, hogy a helyzet továbbra is nehéz: „Ez a váratlan esemény hihetetlenül nagy kihívást jelent neki és a családjának mind érzelmileg, mind anyagilag. Állapota hosszú távú ápolást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. Heni jelenlegi biztosítása nem fedezi a felépüléséhez szükséges ellátást. A lehető legjobb esélyt kell adnunk neki a gyógyulásra. Heninek szüksége van a segítségére!”

Nem sokkal később pedig az édesanyja adott hírt az állapotáról. 

„Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége” 

– mondta a Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja, aki azt is hozzátette, hogy Heni olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció valóban hatalmas tehertétel; Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket. 
 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek