Hullámvölgy

„Nem azért sírok, mert második lettem” – felépült az alkoholizmusból az olimpia hőse

LM

Létrehozva: 2024.07.30.

Nem akármilyenre sikeredett a 100 méteres mellúszás döntője. Az elmúlt két olimpián az ebben a számban aranyérmet szerző Adam Peaty ezúttal a második helyen futott be, de a borzasztó tavalyi éve után ezt győzelemként könyvelte el.

Az idei olimpia egyik legszorosabb befutóját hozta a 100 méteres mellúszás döntője. A leggyorsabb az olasz Nicolò Martinenghi lett, aki 59:03-as idővel nyert. Mögötte holtverseny alakult ki, Nic Fink és Adam Peaty 59:05-tel a második helyen végeztek. Utóbbi hiába nyerte meg az elmúlt két olimpián ezt a versenyszámot, a tavalyi év történései miatt ezúttal az ezüstöt is sikernek könyveli el.

Adam Peaty
Adam Peaty (balra) súlyos problémák után tért vissza a dobogóra Fotó: Anadolu via AFP

Peaty 2023-ban bejelentette, hogy egy időre felhagy a profi úszással a mentális problémái miatt. Korábbi szerelme, Eirianedd Munro elárulta, hogy a sportoló alkoholizmussal és depresszióval küzdött. Tavaly októberben Peaty végül megtörte a csendet és megkezdte a felkészülést az olimpiára. Ez szintén nem alakult zökkenőmentesen, ugyanis egy lábtörésen is átesett, még mielőtt elutazott volna Párizsba.

Adam Peaty érzelmes nyilatkozata

"Szívem szerint már nyertem. Nagyon hosszú volt az út, és az eredményeket látva nem gondoltam volna, hogy 59-es eredménnyel lehet majd győzni. Amennyire csak tudtam, próbálkoztam. Nem számít, mi áll az eredményjelzőn, mert a szívem mélyén tudom, hogy nyertem” értékelt Adam Peaty, aki el is sírta magát az úszását követően.

Nem azért sírok, mert második lettem, hanem azért, mert milyen nehéz volt eljutni ide. Nagyon vallásos ember vagyok. Arra kértem Istent, hogy mutassa meg a szívemet, és ez az én szívem, nem tehettem volna többet.

A nyolcszoros világbajnokra egy ideje a szerelem is újfent rátalált, jelenleg a világhírű szakács, Gordon Ramsay lányával, Hollyval alkot egy párt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek