BÚCSÚ

„Ez méltatlan volt" - Magyarországról szólták le az Eb-címvédőt

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.01.

Nagyon sima meccsen esett ki a címvédő olasz fociválogatott az Európa-bajnokságról. A Svájc elleni kudarc után nem sok jót remél a korábbi magyar válogatott labdarúgó, Vincze István.

Miként az ilyenkor arrafelé szokás, Olaszország gyászba öltözött válogatottja nyolcaddöntőben történt Svájccal szembeni búcsúja miatt. A korábban két évet Leccében szereplő korábbi magyar válogatott Vincze István a szenvedélyt és a szigort hiányolta az olasz csapatból. Állítja, ha a világbajnok Claudio Gentile ma is futballozna, szombaton egyedül visszaverte volna a svájci rohamokat. Csakhogy mivel Gentile 1988-ban befejezte a labdarúgást, a svájciak nagyon simán, megszorítás nélkül (2-0) búcsúztatták az olaszokat.

- Az olaszok szereplése méltatlan egy címvédőhöz – nyilatkozza a Borsnak Vincze Pilu. - Remekül szervezett védőmunkája sehol sincs már, és hiába keresünk a nemzeti együttesében Giancarlo Antognoni, Paolo Rossi, Roberto Baggio vagy éppen Francesco Totti képzettségű klasszist, egyedül Nicoló Barella az, aki talán európai mértékű egyéniségnek nevezhető.

20240629 Switzerland v Italy: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Teljes olasz döbbenet / Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Ami a Leccében 1988 és 1990 között szerepelt Vincze szerint a lehetséges kilábalást illeti, az azért ígérkezik komplikáltnak, mert az olasz fiatal srácokat egyre kevésbé vonzza a labdarúgás:

Számukra a futball többé nem életcél, az érvényesülés lehetősége. Erre jött rá Roberto Mancini korábbi szövetségi kapitány is, akinek irányításával a legutóbbi Eb-n Olaszország aranyérmet szerzett. Mancini éppen emiatt távozott Szaúd-Arábiába az ottani válogatott szövetségi kapitányának. 

Vincze úgy gondolja, ha a jelenlegi szakvezetőt, Luciano Spallettit menesztik a németországi felsülést követően, Olaszország lemarad a 2026-os világbajnokságról is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek