Gyász

Sokkoló tragédia a versenyen: meghalt a fiatal kerékpározó

KL

Létrehozva: 2024.07.07.

A sportoló mindössze 25 éves volt.

Andre Drege norvég kerékpáros életét vesztette, miután balesetet szenvedett a Tour of Austria versenyen – tudatták a verseny szervezői.

gyertya, gyász, halálhír
Gyász: elhunyt egy 25 éves versenyző a Tour of Austrian Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 25 éves férfi, aki a Coop-Repsol csapat színeiben versenyzett, halálos sérüléseket szenvedett a szombati negyedik szakaszon egy hegyi lejtmenet során. A szervezők a tragédia kapcsán közleményt adtak ki, amely így szól:

Mély szomorúsággal és fájó szívvel kell bejelentenünk Andre Drege halálát. Július 6-án, szombaton, a Tour of Austria 4. szakaszán, a Grossglockner hegyről való lejtmenet során Andre egy nagyon súlyos bukás következtében elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. Az egész csapatunkat lesújtotta ez a tragikus baleset, és gondolataink és imáink Andre családjával és szeretteivel, valamint csapatával, a Coop-Repsolral vannak ezekben a hihetetlenül nehéz időkben.

Drege 2024-ben már hét futamot nyert, és sokan úgy gondolták, hogy jövőre feljebb lép, és a WorldTour versenyen szerepelhet.

Az eset kapcsán megszólalt a kerékpáros csapata is:

− Gondolataink és imáink Andre családjával és szeretteivel vannak ebben a hihetetlenül nehéz időszakban. Andre családja azt kérte a sajtótól, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket, miközben gyászolják a szerettüket - olvasható a Coop-Repsol közleményében.

Az esetet követően a dobogós ceremónia elmaradt, de azt egyelőre nem tudni, hogy a verseny vasárnapi utolsó szakaszát megtartják-e vagy sem - írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek